Skellefteås OScar Möller. Arkivbild.
Skellefteås OScar Möller. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon/TT

Möller siktar på titeln: "Har vad som krävs"

2013 och 2014 vann Oscar Möller två raka SM-guld med Skellefteå. Sju år senare kan det vara dags igen.
– Vi har vad som krävs för att gå hela vägen och målet är förstås att vinna, säger den 32-årige forwarden efter klara 5–2 borta mot Linköping.

ANNONS

Oscar Möller är inne på sin åttonde säsong i Skellefteå – och har under dessa år spelat inte mindre än fyra SM-finaler.

Både 2013 och 2014 fick anfallsstjärnan vara med och lyfta bucklan.

I den senaste finalen, 2019 mot Växjö, hade man i ärlighetens namn ingen chans.

Men den här säsongens uppsättning tror 32-åringen har klar potential att på allvar utmana om titeln igen.

Stark kandidat till Le Mat-pokalen

Laget radade nyligen upp elva raka segrar och efter 5–2 borta mot Linköping klättrade klubben upp på tredje plats i SHL.

Om det talats mycket om ettan Rögle, tvåan Växjö och fyran Luleå gör man nog bäst i att lägga till Skellefteå i den skaran också av starka guldkandidater.

ANNONS

– Vi har både bredden och spetsen, erfarenheten och den ungdomliga entusiasmen. Dessutom två målvakter som bägge hållit en väldigt jämn och hög klass, säger Möller.

Tränaren Stefan Klockare tyckte att tisdagens insats var lagets bästa efter landslagsuppehållet. Något Möller håller med om.

– Vi hade mycket fart, var kreativa och skapade många chanser. Det enda minuset var att vi borde haft en större ledning inför den sista perioden sett till spelövertaget. Egentligen kändes det inte helt avgjort förrän vi satte 5–2 med drygt tio minuter kvar.

Forwarden hade det trögt för egen del de inledande 18-20 omgångarna – men har efter nyår fått det att lossna allt mer.

Mot Linköping smällde han först snyggt in det viktiga målet till 2–0 och assisterade sedan till Jonathan Johnsons 3–1. Därmed är Oscar uppe i totalt 25 poäng (12 mål och 13 assists).

Skellefteå vann skotten med klara 37–18 och radade upp farliga chanser. Bland annat träffade Joakim Lindström ribban två gånger i samma anfall.

För ledningsmålet svarade Jonathan Berggren – poäng nummer 40 i vinter för den 20-årige jättetalangen.

En annan anfallare som förbättrat antalet poäng rejält mot innan är Jesper Frödén, som assisterade till kedjepolaren Möllers 2–0 och har producerat 37 poäng hittills.

ANNONS

För dålig arbetsinsats

Lägg till att Joakim Lindström levererat 38 poäng, samt att Melker Karlsson och Pär Lindholm nyligen hämtades tillbaka från NHL.

– Visst har vi en grymt skicklig forwardsuppsättning, men det är ändå svårt att i nuläget jämföra mot de vi hade guldåren. Kanske är lättare att göra i efterhand.

Oscar Möller kände av Linköpings desperation på isen, men den var inte tillräckligt stark för jumbon som är fortsatt väldigt illa ute. Bara åtta omgångar återstår för laget och risken att tvingas kvala för sin fortsatta existens i ligan är stor.

– Jag är otroligt besviken på vår arbetsinsats, attityd och inställning. I ett sådant läge vi befinner oss i måste allt detta vara betydligt bättre, säger tränaren Daniel Eriksson.

Joakim Löwing/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS