Danmarks storstjärna Mikkel Hansen var vägvisande i överkörningen mot Argentina i Kairo.
Danmarks storstjärna Mikkel Hansen var vägvisande i överkörningen mot Argentina i Kairo. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Mästarnationerna säkrade gruppsegrar i VM

ANNONS

Både regerande världsmästaren Danmark och regerande Europamästaren Spanien vann sina grupper och gick planenligt vidare när första gruppspelsrundan i handbolls-VM i Egypten avslutades.

Danmark, VM-guld i Tyskland för två år sedan, besegrade Argentina med 31–20 i grupp D och tog sig vidare till mellanrundan med maximala fyra poäng.

Spanien, EM-guld i Sverige i fjol, säkrade sin seger i grupp B efter 36–30 mot gruppjumbon Tunisien och avslutade därmed förstarundan med att ta med sig tre poäng.

24 av 32 VM-nationer, däribland Sverige, tog sig vidare till mellanrundan som spelas i fyra grupper med sex lag i varje, med start på onsdagen. De två bästa lagen i varje grupp tar sig vidare till kvartsfinal.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS