Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Många deltagare i GKN-loppet

På torsdagskvällen var det dags för etapp två under Alliansloppsveckan när GKN-loppet skulle avverkas. Vid startlinjen trängdes över 400 deltagare – alltifrån skid­åkare till motionärer och näringslivstoppar.

Trollhättan visade sig också från sin bästa sida, klädd i tidig höstskrud på sina håll och kanter men också belönad med en sensommarvärme som fick kvicksilvret att tangera 25-gradersmarkeringen. Vädret var dock kanske allra bäst för de många åskådarna, som trängdes längs med Spikön och Strandgatan, ja, ända bort till Slusscaféet.
– Som tur är så har vi en väldigt platt bana. Springer man åtta kilometer så ska inte värmen påverka alltför mycket, resonerade tävlingsledaren Robert Stenberg, som förra året gick i mål först i den prestigefyllda VD-utmaningen.

Den här gången stod han vid s­idan och fick se 422 män och kvinnor, pojkar och tjejer, löpa för glatta livet. Just glädje är nyckelordet här – loppet är nämligen riktat till bredden och föreningslivet.


Med det sagt: nästan alla vill ju ändå vinna, vare sig det är totalt e­ller i en inbördes tävlan.
– Normalt sett brukar man ha koll på vem som vinner, men det hade vi inte i år, konstaterar Stenberg som var ytterst nöjd med uppslutningen.