Hammarby jublade i Uppsala.
Hammarby jublade i Uppsala. Bild: Claudio Bresciani/TT

Magyar fixade bortasegern för Hammarby

Hammarby har tagit de flesta av sina tolv allsvenska segrar hemma. Men mot Sirius kom den tredje bortasegern för säsongen. En 1–0-seger som väger tungt i Hammarbys jakt på en av de tre Europaplatserna i tabellen.

ANNONS

– Om vi bara slappnar av, ser till att vi får ut det vi vill på banan och fortsätter vara disciplinerade så finns alla möjligheter. Det är kul, säger segerskytten Richard Magyar.

Hammarby vände i lördags en målrik kaosmatch mot Östersund till seger (4–3) hemma på Tele2 arena men när det blev onsdagskväll och bortamöte mot Sirius stod plötsligt ett betydligt mer disciplinerat spel på menyn. Ett scenbyte som gav den första bortasegern sedan den 18 juli då Hammarby bortaslog Örebro med 2–0.

– Såklart en viktig seger. Vi har inte varit så starka borta och har snackat lite om att vi spelar en fotboll hemma och en annan borta så det var skönt att vinna i dag. För även om det inte var det vackraste spelet så tar vi ju poängen, säger Magyar.

ANNONS

Vinner hellre med 1–0

– Vi måste bli bättre på att ta fler poäng borta och då kanske man får spela lite mer oromantiskt. Jag är verkligen inte främmande för det. Sedan är det kanske inte den finaste fotbollen.

TT: Era fans väntar sig väl lite mer offensivt och kreativt spel?

– Absolut men jag vinner hellre med 1–0 alla dagar i veckan. Det är de skönaste vinsterna, slår Hammarbybacken fast.

Och det blev ironiskt nog Richard Magyar själv som i den 26:e minuten avgjorde den spelmässigt jämna matchen med ett mål ur ingen vinkel alls.

"Krysset var ledigt"

Hammarbyanfallaren Williot Swedberg sköt men rakt på en Siriusspelare varpå bollen studsade vidare ut till vänster. Där fanns Magyar som skickade bollen längs med mållinjen, via bortre stolpen och in.

– Jag tänkte mål, absolut. Krysset var ledigt så det var bara att lägga den där. Jag har faktiskt känt i de andra matcherna också att jag har varit nära. Det var skönt att få sätta dit den och bli en vinnare nu.

Magyar har kämpat med skador de två senaste säsongerna. Onsdagens segermål var därför desto skönare då det var hans första allsvenska fullträff i år och hans första mål sedan den 30 augusti 2020 då han nickade in en boll hemma mot Kalmar.

ANNONS

Kvalstrecket närmare

De tre poängen gör att Hammarby har fortsatt häng i toppen och att drömmen om spel i Europa lever.

– För mig skulle det vara jätteviktigt. Förra året var ett dåligt år för mig personligen med skador och prestationer där jag inte kom upp i nivå så jag är väldigt nöjd att jag får komma tillbaka och får känna att jag presterar på en bra nivå. Det hade varit väldigt kul att få avsluta med en fin tabellplats också.

För Sirius innebär förlusten – samtidigt som Varberg plockade en poäng mot Kalmar och därmed passerade Uppsalalaget på bättre målskillnad i tabellen – att kvalstrecket kommer allt närmare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS