Alexander Wennberg under VM 2016. Arkivbild.
Alexander Wennberg under VM 2016. Arkivbild.

Markström skadad – Wennberg VM-klar

Tre Kronor har fått ytterligare ett VM-ja från Columbus center Alexander Wennberg. Däremot är målvakten Jacob Markström skadad och en av fyra spelare som inte anmäls till VM-premiären mot Tjeckien.

ANNONS
|

Markström tränade i onsdags, men saknades på torsdagen.

- Han tränade i går och kände sig helt okej, men i dag kände han av skadan. Då kände vi att vi tar det säkra före det osäkra och beslutade i morse att han fick ta ledigt och köra rehab, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Markström fick en smäll mot axeln i matchen mot Finland i söndags i Carlson Hockey Games, genrepsturneringen inför VM, efter att ha blivit pååkt.

ANNONS

Någon ersättare är inte kontaktad, utan förhoppningen är att Markström genom vila ska bli spelklar.

"Fantastiskt spelskicklig"

Däremot är Columbus center Alexander Wennberg klar för VM-spel. Han anländer på söndag.

- Han är fantastiskt spelskicklig. Jag tycker han har visat det över lång tid i NHL, han har hamnat lite i frysfacket i Columbus av olika anledningar och får inte de minuter han hade för ett par år sedan när han verkligen producerade. Det är en kille som kan bidra i alla möjliga situationer, både offensivt och defensivt, säger Grönborg.

Wennberg har fått dåligt med speltid och gjorde bara två mål och 25 poäng på 75 matcher i grundserien. För två säsonger sedan gjorde han 59 poäng (13+46).

Tre platser öppna

Med Wennberg klar innebär det att tre VM-platser är öppna för utespelare. Lagledningen har ännu inte kontaktat backen John Klingberg och forwarden Mattias Janmark i Dallas samt Colorados forwardsduo Gabriel Landeskog och Carl Söderberg som åkt ur Stanley Cup-slutspelet.

- Vi ska låta dem sörja lite först, just nu har jag ingenting nytt där. Men det är klart att det är vissa spelare i de lagen som skulle vara jätteintressanta för oss, säger Grönborg.

ANNONS

Totalt har Tre Kronor 19 NHL-spelare i truppen.

Bratislava, TT:s utsände

Fakta: VM-truppen just nu

Målvakter: Jhonas Enroth, Örebro, Henrik Lundqvist, NY Rangers.

Backar: Adam Larsson, Edmonton, Robert Hägg, Philadelphia, Mattias Ekholm, Nashville, Marcus Pettersson, Pittsburgh, Oliver Ekman Larsson, Arizona, Erik Gustafsson, Chicago.

Forwards: Adrian Kempe, Los Angeles, Marcus Krüger, Chicago, Loui Eriksson, Vancouver, Elias Lindholm, Calgary, Mario Kempe, Arizona, Oskar Lindblom, Philadelphia, Elias Pettersson, Vancouver, Anton Lander, Ak Bars Kazan, Jesper Bratt, New Jersey, Dennis Rasmussen, Magnitogorsk, Patric Hörnqvist, Pittsburgh, William Nylander, Toronto.

Fem platser, en målvakt och fyra utespelarplatser, finns öppna i VM-truppen. Alexander Wennberg, Columbus, anmäls när han anländer på söndag.

ANNONS