Piteås Fernanda Da Silva jublar efter 1-1 målet mot Limhamn Bunkeflo.
Piteås Fernanda Da Silva jublar efter 1-1 målet mot Limhamn Bunkeflo.

Mästarlaget vann – efter 258 mållösa minuter

Fernanda da Silva var jublande glad efter att hennes Piteå hade besegrat Limhamn Bunkeflo med 2–1 (1–1). Med karriärens första damallsvenska mål bröt brasilianskan en för Piteå 258 minuter lång måltorka.

ANNONS
|

Inför den här säsongen kom Fernanda da Silva till Piteå. Innan dess hade hon spelat sju säsonger för Kalixlaget Assi där hon har var stor stjärna och öste in mål i Elitettan.

Nu har hon tagit en ordinarie plats i mästarlaget och i matchen mot Limhamn Bunkeflo kom karriärens första mål i damallsvenskan.

- Det känns bara underbart, säger hon samtidigt som hon kramas om av en kamrat som kommit till LF Arena för att se henne och Piteå spela.

ANNONS

Perfekt passning

I den 43:e matchminuten slog VM-aktuella Madelen Janogy en hård, brant 25-meterspassning som skar genom hela straffområdet. Fernanda da Silva stötte in 1–1 och bröt en 258 minuter lång måltorka för Piteå.

- Passningen var perfekt. Jag såg att hon skulle slå passningen så jag försökte hitta en bra position bakom deras försvarare. Det är något vi har tränat på under hela säsongen och nu gav det utdelning. Det känns mycket bra, säger brasilianskan.

Det var ändå Limhamn Bunkeflo som tog ledningen. 0–1 kom i den 19:e matchminuten sedan vänsterbacken Hanna Persson spelat fram Sofie Sundqvist. Limhamnsspetsen visade sedan stor kyla när hon placerade in bollen bakom Piteåmålvakten Cajsa Andersson.

- Det var en kontring där de försökte att låsa in oss på ett inkast. Vi kom loss och fick ut en lång boll på vår forward. Ett snyggt kontringsmål, säger Mia Persson, lagkapten i Limhamn Bunkeflo.

ANNONS

"Värda segern"

Piteå ägde hela den andra halvleken. Hemmakaptenen Josefin Johanssons hade ett skott i stolpen i den 60:e minuten. Åtta minuter senare kom i stället utdelningen när den nigerianska landslagsspelaren Faith Ikidi Michael petade in 2–1 efter en högerhörna.

- Så himla skönt att få göra mål och att få vinna. Vi är verkligen värda den här segern, säger Fernanda da Silva.

Hemmalaget vann hörnorna med hela 17–1 och Limhamnsmålvakten Vera Amanda Varis räddade sitt lag undan en större förlust.

- Hon var jätteduktig. Hon var väldigt stabil och visade också kraft i straffområdet och visade att detta är min box, säger lagkaptenen Mia Persson.

Det här var våromgångens sista match. VM avgörs Frankrike 7 juni–7 juli, vilket medför att allsvenskan också tar ett cirka två månader långt sommaruppehåll.

TT

ANNONS