Rory McIlroy har uttalat sig kring tourernas sammanslagning.
Rory McIlroy har uttalat sig kring tourernas sammanslagning. Bild: Nathan Denette/AP/TT

McIlroy: "Jag hatar fortfarande LIV"

Världstrean Rory McIlroy har varit PGA-tourens stora affischnamn i kampen mot saudistödda LIV-touren. Nu har tourerna slagits samman men nordirländarens inställning har inte förändrats.
– Jag hatar fortfarande LIV-touren, säger han.

ANNONS

Nyheten slog ned som en bomb i golfvärlden. De tre stora tourerna, PGA-touren, Europatouren och LIV-touren är inte längre i bitter fejd utan ska i framtiden samarbeta.

Rory McIlroy har tidigare varit ytterst kritiskt till den saudifinansierade nykomlingen och har inte ändrat uppfattning nu när han ovetandes blivit en del av den själv.

– Jag hatar fortfarande LIV. Jag hatar det. Jag hoppas det försvinner och förväntar mig ingenting annat, säger han på en presskonferens inför veckans PGA-tourtävlinge Canadian Open.

Han säger att han förlikat sig med tanken på att Saudiarabien kommer att fortsätta spendera pengar på proffsgolfen.

– Nu kontrollerar åtminstone PGA-touren hur de pengarna spenderas.

ANNONS

McIlroy utvecklar:

– Vill du hellre ha dem som en partner eller fiende? I slutändan styr pengarna och du vill hellre samarbeta med dem.

Likt övriga spelare var världstrean inte informerad om sammanslagningen på förhand. Trots det ser han positivt på framtiden.

– När du ser till helhetsbilden och tio år framåt kommer detta vara bra för proffsgolfen. Det säkerställer sportens finansiella framtid.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS