Josefin Olsson. Arkivbild.
Josefin Olsson. Arkivbild. Bild: Martti Kainulainen

Medaljläge för Josefin Olsson i laser radial

Josefin Olsson fortsätter att klättra i OS-regattan. Svenskan segrade i den femte seglingen i damernas laser radial och kom sedan sexa i nästa race. Det innebär att hon är tvåa totalt.

ANNONS

Efter en tuff inledning på regattan där Olsson låg 26:a sammanlagt har hon nu rest sig. Måndagens två seglingar resulterade i en åttonde- och en fjärdeplats – och under tisdagen kom till slut en efterlängtad seger.

Norskan Line Flem Høst, som ledde efter måndagens race, tappade till fjärde plats efter att ha kommit på 25:e plats i en av dagens seglingar. Men det är fortsatt skandinaviskt i topp genom danskan Anne-Marie Rindom.

Laser radial avgörs i tio seglingar och ett avslutande medaljrace den 1 augusti.

I laser tappade Jesper Stålheim mot täten efter att ha kommit på 20:e plats i första delseglingen för dagen. Han repade sig och blev fyra i den andra seglingen men tappade sedan återigen genom en 17:e plats. Han ligger elva i sammandraget.

ANNONS

Det svenska hoppet i finnjolle, Max Salminen, kom på åttonde plats i den första seglingen i klassen och kom sedan på tolfte plats i den andra. Han ligger tolva totalt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS