Mellandagscupen riskerar att behöva ställas in för andra året i rad.
Mellandagscupen riskerar att behöva ställas in för andra året i rad. Bild: Andreas Olsson

Mellandagscupen i fara efter nya restriktionerna

"Deltagande av olika typer av cuper och läger inomhus avråds”, sa statsminister Magdalena Andersson (S) under regeringens pressträff. Nu riskerar Mellandagscupen att ställas in. Arrangörerna har kallat till ett möte där ett beslut ska fattas.

ANNONS
|

Med anledning av pandemins utveckling kallade regeringen till pressträff under tisdagen och presterande totalt nio nya restriktioner som kommer att träda i kraft den 23 december.

En av dem innefattade cuper och läger.

När statsminister Magdalena Andersson presenterade den sjätte av de nio restriktionerna lät det så här:

LÄS MER:Nya coronarestriktioner stoppar inomhuscuper

– Deltagande av olika typer av cuper och läger inomhus avråds fram till och med den 16 januari. Jag förstår att det här kan bli en besvikelse. Inte minst för många ungdomar som längtat med spänning efter att kunna åka på en cup eller läger, sa Magdalena Andersson.

LÄS MER:Mellandagscupen är tillbaka!

Det innebär att Mellandagscupen kan ställas in även det här året.

ANNONS

TTELA har sökt arrangörer till cupen efter att statsministern presenterat de nya restriktionerna, men har fått beskedet att man kommer hålla i ett möte under tisdagen. Där väntas ett beslut fattas kring cupens vara eller icke vara under mellandagarna.

LÄS MER:Här är lottningen av Mellandagscupen

”Blir det värre...”

När TTELA var i kontakt med Tobias Karnevi för lite mindre än en vecka sedan varnade han redan då för att cupen låg i farozonen.

– Blir det värre får vi nog ställa in i år igen men vi hoppas och tror såklart att vi löser det, sa Tobias Karnevi som då också oroade sig för den ekonomiska biten efter att vaccinpass blivit ett krav för publiken.

LÄS MER:Mellandagscupen kan ställas in

– Vi pratar alltså om att det kan bli ett bortfall på hela 40 procent... Det skulle vara förödande både ekonomiskt men också sportsligt för oss. Det beror dels på att en del är ovaccinerade och kommer inte att kunna komma in, men dels också på att många av de äldre saknar både vaccinbevis och Bank ID, sa Tobias Karnevi.

ANNONS