Argentinas Lionel Messi firar sitt mål mot Kanada.
Argentinas Lionel Messi firar sitt mål mot Kanada. Bild: Adam Hunger/AP/TT

Messi om ovissa framtiden: "Bara Gud vet"

Stjärnorna Lionel Messi och Julián Álvarez stod för avgörandet när Argentina tog sig vidare till finalen av Sydamerikanska mästerskapen.
Frågan är om det blir Messis sista.
– Bara Gud vet när slutet kommer, säger argentinaren enligt AP.

ANNONS

Julián Álvarez, till vardags i Manchester City, gjorde första målet 22 minuter in i matchen.

Messi utökade sedan tidigt i andra halvlek genom att styra in ett skott från lagkamraten Enzo Fernández. 2–0 blev också slutresultatet.

Det blev Messis första mål i årets turnering, efter att ha dragits med en skada i högerbenet. Han missade en match i slutspelet men spelade kvartsfinalen mot Ecuador.

"Vansinnigt"

Messi har gjort 28 mål i de senaste 25 landskamperna han spelat för Argentina. Målet mot Kanada blev hans 14:e någonsin i Sydamerikanska mästerskapen, som regerande världsmästarna Argentina vann senast det begav sig 2021.

– Det är vansinnigt vad det här laget har gjort, vad det argentinska landslaget gör. För de som är kvar från det äldre gardet är det mer än imponerande att landslaget är i ännu en final, säger Messi efter segern.

ANNONS

Framtiden oklar

Framtiden i landslaget är oviss för den 37-årige Messi.

– Som jag sagt förut, jag avser att fortsätta. Jag tar det dag för dag utan att tänka på vad som väntar i framtiden eller om jag kommer fortsätta eller inte. Jag är 37 år gammal och bara Gud vet när slutet kommer, säger han enligt AP.

Men Messi vet att det nog närmar sig slutet.

– Jag hanterar det som jag har gjort de senaste mästerskapen, det här är de sista fajterna och jag njuter av dem till fullo, säger han till TyC Sports enligt AFP.

Natten mot torsdag svensk tid möts Colombia och Uruguay i semifinal två.

ANNONS