Zion Williamson har fått ett superkontrakt av New Orleans. Arkivbild.
Zion Williamson har fått ett superkontrakt av New Orleans. Arkivbild. Bild: Matthew Hinton/AP/TT

Missade hela säsongen – får superkontrakt

Han missade hela förra säsongen på grund av skada. Nu får NBA-stjärnan Zion Williamson ett femårigt kontrakt som kan bli värt upp till motsvarande 2,4 miljarder kronor.

ANNONS

När han spelat har han visat sin klass. Men det har inte blivit alltför mycket av den varan för New Orleans stjärnspelare Zion Williamson.

21-åringen valdes som nummer ett i draften 2019 och ansågs vara en av de största baskettalangerna på många år. Men tre säsonger in på NBA-karriären har han missat fler matcher än han har spelat – och förra säsongen fanns han inte på planen en enda gång på grund av en fotskada.

Det hindrar inte New Orleans från att ge 21-åringen ett femårskontrakt värt 193 miljoner dollar. Ett kontrakt som beroende på vissa faktorer kan bli värt ännu mer, hela 231 miljoner dollar, motsvarande runt 2,4 miljarder kronor. Det bekräftar spelarens agent, Austin Brown, till nyhetsbyrån AP.

ANNONS

Under säsongen var informationen kring Williamson fåordig. Först hoppades New Orleans ha honom redo till seriepremiären i slutet av oktober men i stället slutade det med att han inte spelade en match, och tillbringade en stor del av sin rehabiliteringstid borta från New Orleans.

Situationen ledde till spekulationer om att Williamson kunde komma att tacka nej till ett nytt kontrakt. Men Williamson återvände till laget i mars och sade i samband med att säsongen slutade att han "knappt kunde vänta med att skriva på".

– Det var en annan känsla i år. Det såg man på planen, säger han om New Orleans som tog sig till slutspel för första gången under Williamsons tid i klubben.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS