Kristoffer Haugens Molde, i rött, gick inte vidare till CL-gruppspel.
Kristoffer Haugens Molde, i rött, gick inte vidare till CL-gruppspel. Bild: Tamas Kovacs/AP/TT

Molde nollat i Ungern – missar CL-gruppspel

ANNONS

Nej, det blir inget Champions League-spel för Molde i höst. Efter 3–3 hemma mot ungerska Ferencváros i den första playoff-matchen var det norska mästarlaget piskat att vinna i Budapest för att kliva in i mästarturneringens gruppspel. Men det ville sig inte. Returen slutade mållös, trots att Molde i slutet av den andra halvleken skapade tryck mot Ferencváros mål.

0–0-resultatet innebär att Ferencváros, som slog ut Djurgården tidigare i kvalet, gick vidare till gruppspelet tack vare bortamålsregeln.

För Moldes del väntar nu i stället gruppspel i Europa League.

Dynamo Kiev besegrade Gent med klara 3–0 på hemmaplan och tog sig vidare till Champions Leagues gruppspel via totalt 5–1. För grekiska Olympiakos räckte 0–0 mot Omonia Nicosia för att kliva in i gruppspelet. Gent och Omonia Nicosia går precis som Molde vidare till Europa League.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS