Mason Mount blev syndabock för Chelsea.
Mason Mount blev syndabock för Chelsea. Bild: Neil Hall

Mounts straffmiss sänkte Chelsea

Mason Mount siktade mot målvaktens högra hörn. Men träffade utsidan av stolpen. Med straffmissen tog Chelsea ligacupspel slut – medan Tottenham är vidare till kvartsfinal efter totalt 6–5.

93 minuter räckte inte för att få fram en derbyvinnare i ligacupmötet mellan Tottenham och Chelsea.

Londonduellen krävde straffar.

Och där var Tottenham allra bäst och satte samtliga sina straffar. Chelseas hade fyra raka mål fram till att Mason Mount klev fram till straffpunkten, lade upp bollen – och skickade den i utsidan av stolpen.

Med segern är Tottenham vidare till kvartsfinal.

Det var dock gästande Chelsea som började bäst, och efter tre raka mållösa matcher hittade Timo Werner till slut rätt i den blå tröjan.

Mittfältaren som värvades från tyska Leipzig för, enligt uppgifter, omkring 550 miljoner kronor satte 1–0-målet i 19:e minuten. Den tyska landslagsspelaren spelades fram av Cesar Azpilicueta innan han överlistade målvakten Hugo Lloris.

Sedan dröjde det till 83:e minuten innan Tottenham kvitterade. Inspelet från Sergio Reguilon – vars bolltapp ledde till gästernas ledningsmål – gick fram till Erik Lamela. Argentinaren tog emot bollen och placerade in 1–1 intill första stolpen.

På onsdagen möter den svenske landslagsspelaren Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United Brighton på bortaplan, Everton möter West Ham, Burnley–Manchester City och Newport ska ta sig an Newcastle.