Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

NHL kommer till Göteborg – för första gången

Världens bästa hockeyliga kommer till Göteborg. Nu är det klart att Edmonton och New Jersey kommer att göra upp i Scandinavium till hösten.

I höstas drabbade Colorado Avalanche och Ottawa Senators samman i Stockholm när två av lagens grundseriematcher i NHL avgjordes i Globen.

Nu ser det istället ut att bli dags för den första NHL-matchen i Göteborg att bli ett faktum. Edmonton Oilers och New Jersey Devils kommer att mötas i Scandinavium 6 oktober som en öppningsmatch för säsongen 2018-19.

– Wow, det blir första gången som det spelas en tävlingsmatch mellan två NHL-lag i Scandinavium. Det kommer att bli hur häftigt som helst. Jag tror på en fullsatt arena och då är det inte mycket som slår stämningen i Scandinavium, säger Got Events vd Lotta Nibell i ett pressmeddelande.

– Fantastisk roligt att få välkomna NHL till Göteborg och Scandinavium. Matchen är en viktig byggsten i Got Events långsiktiga arbete med att få ett ishockeymästerskap till stan. Vi vet att det ger positiva effekter, inte minst för det viktiga föreningslivet, säger Got Events styrelseordförande Bettan Andersson.

I Edmonton återfinns tre svenskar, Adam Larsson, Oscar Klefbom och Pontus Åberg. Medan det i New Jersey Devils spelar två svenskar – Jesper Bratt och Marcus Johansson.