Marc-André Fleury. Arkivbild.
Marc-André Fleury. Arkivbild. Bild: John Locher/AP/TT

NHL:s bästa målvakt trejdas – kan sluta

Marc-André Fleury, 36, trejdas. NHL:s bästa målvakt skickas bort av Vegas till Chicago – i princip gratis. Nu kan han lägga av helt med ishockeyn.

ANNONS

Under tisdagskvällen började uppgifterna att komma. Vegas Golden Knights byter bort målvaktsstjärnan Marc-André Fleury.

Nu har det bekräftats, av både Vegas själva och Fleurys nya destination Chicago Blackhawks.

Vad Chicago betalar för målvaktsstjärnan? AHL-spelaren Mikael Hakkarainen.

Det bara månader efter att Fleury utnämnts till NHL:s bästa målvakt den senaste säsongen.

Själv fick han enligt uppgifter höra om trejden på Twitter och enligt hans agent Allan Walsh funderar målvakten på på att lägga av.

"Medan Marc-André Fleury fortfarande inte har hört från Vegas Golden Knights så har han uppenbarligen trejdats till Chicago", skriver han på Twitter innan trejden blev officiell.

"Marc-André kommer att ta tid och diskutera situationen med sin familj och seriöst utvärdera sin hockeyframtid."

ANNONS

För Vegas del gör trejden att organisationen får löneutrymme att förstärka andra delar av spelartruppen till den kommande säsongen. Fleury har ett år kvar på kontraktet och har en lönetaksträff på 7 miljoner dollar.

Med Fleury borta från Vegas gör det att svenske Robin Lehner ser ut att gå in till nästa säsong som lagets uttalade förstemålvakt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS