Nikita Ivanov bjöd på artisteri ur den högre skolan, förvandlade fyra Brobergsspelare till statister, innan han avslutade med att peta bollen förbi Brobergs storspelande målvakt Dennis Wasberg. Målet betydde 3-1 för IFK Vänersborg i den match som slutade 7-2.

Nikita med kandidat till "Årets mål"

Bandygodis i 45 minuter, och en kandidat till "Årets mål" redan i årets första match. – Det här är något att bygga vidare på, vi har tydligare roller nu, kommenterade tremålsskytten Joakim Hedqvist.

|

IFK Vänersborg öste på redan från början, och redan efter fyra minuter låg första bollen i gästernas målbur, tio minuter senare boll nummer två. En smakstart så klart där Johan Koch öppnade målskyttet, och Joakim Hedqvist fyllde på, men hörnmål av Erik Jonsson gav Broberg en väg in tillbaka in i matchen. Tillsammans med Dennis Wasbergs målvaktsspel, Anders Uhlins svåger gjorde vad han kunde för att förstöra trettondagsaftonen för hemmalaget, men till slut tvingades även han ge upp inför övermakten. Nikita Ivanovs cirkusnummer för 3-1 är redan nu en kandidat till "Årets mål", där den snabbskrinnande ryssen helt på egen hand vände ut och in på hela den guldressade backlinjen. Stackars Robin Redin lär drömma mardrömmar hela vägen hem till Söderhamn, och gästernas tränare Ola Grönberg valde att omgående begära timeout. Men utan någon synbar effekt, Joakim Hedqvist sköt 4-1 (straff) och Sergej Lomanov hann med att åka igenom för femman innan pausvilan. Assisterande tränaren Anders Uhlin, som skötte coachningen tillsammans med Thomas Johansson nu när Magnus Nordin var upptagen av damlandslagets matcher mot Finland, gillade vad han såg: – Vi har pratat mycket om att göra jämnare prestationer, inte så mycket upp och ned, och att vi lyckas med det var nog det roligaste. Att det målmässigt blev sämre utdelning i andra halvlek kunde han leva med: – Vi spelar egentligen lika bra då, och Broberg skapar knappt något på oss. Enda anledningen till att det inte blev tvåsiffrigt var Dennis Wasbergs målvaktsspel, som höll hög klass matchen igenom. – Han gör några enorma räddningar, berömde Joakim Hedqvist, som bland annat fick se Wasberg avvärja ett friläge för Sergej Lomanov, och rädda en straff (som Lomanov sköt rakt på honom). IFK:s målskyttar i andra halvlek blev i stället comebackande lagkaptenen Emil Viklund och Hedqvist själv, när han med sitt tredje mål för aftonen, på tilläggstid, fastställde slutresultatet. Vi noterar också att även IFK Vänersborgs målvakt David Borvall parerade en straff, skottet kom från Martin Söderberg vid ställningen 6-1.

Matchfakta IFK Vänersborg-Broberg 7-2 (5-1) Målen: 1-0 (4) Johan Koch, 2-0 (14) Joakim Hedqvist, 2-1 (16) Erik Jonsson, hörna, 3-1 (28) Nikita Ivanov, 4-1 (39) Joakim Hedqvist, straff, 5-1 (42) Sergej Lomanov, 6-1 (65) Emil Viklund, 6-2 (90) Stefan Larsson, straff, 7-2 (90+3) Joakim Hedqvist. Utvisningar, IFK: 2x10 min. Broberg: 5x10 min. Hörnor: 6-9. Domare: Daniel Labe. Publik: 1771. Så spelade IFK: David Borvall – Robin Lundqvist, Richard Kamperin Wallin, Simon Blomqvist, Pavel Bulatov, Felix Pherson – Sergej Lomanov, Alexander Zitouni, Emil Viklund – Johan Koch, Joakim Hedqvist. Avbytare: Markus Johansson (mv), Olle Berglund, Filip Lydén, Nikita Ivanov, Mikko Lukkarila.