Nils van der Poel fick slita hårt i söndagens avsnitt av Mästarnas Mästare.
Nils van der Poel fick slita hårt i söndagens avsnitt av Mästarnas Mästare. Bild: EMMA WALLSKOG

Nils knäcktes i ruggig duell i Mästarnas Mästare

Att sitta så länge som möjligt mot en vägg i 90 grader har blivit en klassisk gren i Mästarnas Mästare, men trots alla varv på skridskobanan lyckades inte Nils van der Poel stå längst.
Det trots att Trollhättestjärnan knäckte många av de tidigare rekordtiderna i vad som blev en otrolig duell.
– Det var flera gånger jag trodde att det var slut, säger van der Poel.

ANNONS
|

Nils van der Poel fortsätter imponera i SVT-programmet Mästarnas Mästare, men OS-guldmedaljören från Trollhättan visar inte bara upp sina fysiska kvalitéer i tävlingarna utan gör även avtryck med sin personlighet – och en hel del dräpande kommentarer.

Söndagskvällens avsnitt hann inte långt förrän Nils van der Poel bjöd på lite klassiskt trashtalk till den tidigare kortdistanslöparen Johan Wissman.

Det var efter att Wissman frågat van der Poel om han ens kommer ihåg hur många grenar han vunnit i Mästarnas Mästare så långt som Trollhättestjärnan lugnt svarade:

– Jag tyckte det var väldigt kul att du kom med i nattduellen, för det var ju din chans att vinna någonting, säger Nils van der Poel ler brett mot sin konkurrent.

ANNONS

Under programmets gång stod Nils van der Poel även och intervjuades av SVT-teamet när en bil plötsligt passerade och en man ropade ut och frågade om det var Nils van der Poel han hade framför sig och berättade därefter att han kommer från Holland.

– Förlåt för alla silvermedaljer, svarade van der Poel.

Mäktig duell

Och andraplatser var också vad Nils van der Poel fick erfara i söndagens avsnitt som istället dominerades av den tidigare gymnastikstjärnan Jonna Adlerteg.

Det började i den klassiska Mästarnas Mästare-grenen "jägarvila” där deltagarna ska stå mot en vägg utan ytterligare stöd och ha knäna i en vinkel av 90 grader. En gren som verkligen sätter deltagarnas lårmuskler, uthållighet och psyke på prov.

Nils van der Poel och Jonna Adlerteg gjorde upp i en nära 18 minuter(!) lång duell ståendes i 90 grader.
Nils van der Poel och Jonna Adlerteg gjorde upp i en nära 18 minuter(!) lång duell ståendes i 90 grader. Bild: Skärmdump/SVT

Förhållandevis snart skulle det stå klart att det var Nils van der Poel och Jonna Adlerteg som skulle göra upp om segern och det blev en otrolig uppgörelse där många av tidigare säsongers segrare knäcktes, men till slut fick van der Poel ge sig.

I nattduell

Efter hela 17 minuter och 44 sekunder vek sig benen för Trollhättekillen och Adlerteg stod som grensegrare.

– Jag är jättenöjd. Det var flera gånger jag trodde att det var slut, men stod kvar. Sedan satt jag plötsligt ner på marken, säger van der Poel direkt efter tävlingen.

ANNONS

Efter att Jonna Adlerteg även vunnit nästa gren före Nils van der Poel, som gick ut på att hänga i ett räcke så länge som möjligt, stod det klart att den tidigare gymnasten var immun till nattduellen.

Dit anmälde sig istället Nils van der Poel och kliver där upp emot den tidigare simstjärnan Anders Holmertz i en uppgörelse som sänds i nästa program av Mästarnas Mästare.

ANNONS