Nils oväntade drag i Mästarnas mästare: ”Aldrig varit med om”

Han har fullständigt dominerat på flera av tävlingarna, blev den första någonsin att vinna tre i rad och tog platsen som immun till nattduellen i Mästarnas mästare.
Då gjorde Nils van der Poel något som ingen annan gjort i programmets historia.
– Det har vi aldrig varit med om under dessa 15 år, säger programledaren Mikael Leijnegard.

ANNONS
|

De två första programmen i årets säsong av Mästarnas mästare, där tidigare svenska idrottsstjärnor gör upp mot varandra i diverse tävlingar, har nu sänts på SVT och Trollhättans skridskostjärna Nils van der Poel har verkligen inte väntat med att göra avtryck.

I konkurrens mot den tidigare kortdistanslöparen Johan Wissman, längdskidåkaren Jörgen Brink, skotercross-världsmästaren Elina Öhman och proffsboxaren Klara Svensson har Nils van der Poel haft uppvisning i tävlingsgrenarna.

Han vann de tre första, vilket ingen någonsin gjort i programmet tidigare, och även om Jörgen Brink lyckades besegra honom i den fjärde var det Nils van der Poel som efter de fem utmaningarna stod som totalsegrare och blev immun till nattduellen där två stycken gör upp om vem som får stanna kvar i tävlingen och vem som får åka hem.

ANNONS

”Vill anmäla mig frivilligt”

Klara Svensson slutade sist i tävlingarna och blev först att hamna i nattduellen, men när programledaren Mikael Leijnegard skulle be henne välja sin konkurrent kom Nils van der Poel med det oväntade draget.

– Jag skulle väldigt gärna vilja göra en nattduell här, så om det är möjligt skulle jag vilja anmäla mig frivilligt till nattduellen, säger Nils van der Poel.

En förfrågan som minst sagt ställde de andra i programmet.

– Oj, oj oj. Det har vi aldrig varit med om under dessa 15 år, men tyvärr så står det i våra uråldriga skrifter att den som är immun inte kan utmanas till nattduell, säger Mikael Leijnegard.

Nils svårslagen

Programledaren frågade därefter vad Klara Svensson tänkte efter Nils van der Poels utspel.

– Han är ju väldigt svårslagen har jag förstått, men om det är något ställe jag kan slå honom så är det nog i en sådan här grej. Det hade ju varit ett väldigt smidigt sätt att få bort den här ”Mr. 95 procent” eller vad han nu är, säger Klara Svensson.

När Nils van der Poels insatser i tävlingarna stoppade honom från nattduellen valde Klara Svensson istället att utmana Jörgen Brink som där besegrade och eliminerade den tidigare proffsboxaren.

ANNONS

Mästarnas mästare sänds på SVT klockan 20.00 på söndagskvällarna.

ANNONS