Nils van der Poel har blicken inställd mot VM – men inte i skridskor den här gången.
Nils van der Poel har blicken inställd mot VM – men inte i skridskor den här gången. Bild: ERIK PASMAN

Nils van der Poel aktuell för VM i swimrun: ”Tanken är att köra”

Nils van der Poel planerade att göra debut i swimrun den gångna helgen, men fick ställa in på grund av sjukdom. I en intervju med SVT Sport berättar Trollhättestjärnan nu att han istället tagit sikte mot VM.
– Det finns en ambition om det, säger van der Poel till SVT.

ANNONS

"Det skall bli väldigt kul att introducera en helt ny sport till en sådan superatlet som Nils Van der Poel. Det är en enorm inspiration för oss och alla andra deltagare att Nils vill vara med".

Så sa Mats Skott, tävlingsledare på Ö till ö World Series, i ett pressmeddelande när det stod klart att Trollhättans skridskofenomen Nils van der Poel skulle göra debut i den för honom helt nya sporten swimrun. Han skulle dessutom tävla tillsammans med Oscar Olsson som så sent som 2021 fick titulera sig världsmästare.

LÄS MER:van der Poel debuterar – i swimrun

Det blev däremot inte fallet.

Nils van der Poel ådrog sig en sjukdom kort innan loppet och fick ställa in sin medverkan.

ANNONS

"Både arrangören, andra deltagare och publik hade sett fram emot att följa den folkkäre idrottsmannens framfart i en ny sport", skrev arrangören i ett pressmeddelande inför den gångna helgen.

LÄS MER:van der Poel sjuk – missar swimrundebuten

Men nu meddelar Nils van der Poel att han planerar att göra ett nytt försök.

”Skulle komma i mål”

Det är i en intervju med SVT Sport som Trollhättans världsrekordhållare och OS-guldmedaljör i skridskor berättar att han kan komma att ställa sig på startlinjen i swimrun-VM i början på september.

– Tanken är att köra VM i september. Men jag har en liten överansträngning precis vid höften som måste få läka ordentligt. VM är ganska långt, så då vill jag vara säker på att det är bra, säger van der Poel till SVT och fortsätter:

– Det finns en ambition om det, så får vi se om det blir så.

LÄS MER:EM-simmaren blev historisk tack vare Nils van der Poel

När han sedan får frågan om vad han tror sig kunna åstadkomma i ett VM svarar han:

– Jag tror att jag skulle komma i mål, säger van der Poel.

Swimrun-VM, där deltagarna växlar mellan att simma i öppet vatten och springa om vartannat, tar plats på en drygt 70 kilometer lång bana som startar i Sandhamn och har sin målgång på Utö.

ANNONS

Mästerskapet avgörs den 5 september.

ANNONS