Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Nils van der Poel får en stjärna i Park of Fame

Trollhättans stad fortsätter att hylla Nils van der Poel. Nu kommer den dubbla världsmästaren få en egen stjärna i Park of Fame i Trollhättan.
– Nils är genom sin framgång och ödmjuka framtoning en alldeles fantastisk ambassadör för Trollhättan, säger Said Niklund, stadsdirektör i Trollhättans stad, i ett pressmeddelande.

Nils van der Poels framgångar i skridsko-VM ger nu ytterligare ringar på vattnet. Trollhättans stad väljer att hylla snabbskrinnaren ytterligare, detta genom att ge honom en stjärna i Park of Fame i centrala Trollhättan.

Det var i februari som van der Poel lyckades bärga VM-guld på både 5 000 meter och 10 000 meter i nederländska Heerenveen. Dessutom slog han världsrekord på den senare distansen.

LÄS MER: Nils van der Poel får en stjärna i Park of Fame

Kort efter sina guld hyllades han på Edsborgs IP av Trollhättans stad. Men nu väljer alltså kommunen att hylla 25-åringen ytterligare för sina insatser på skridskobanan.

– Nils van der Poel försitter inte en chans att uttrycka tacksamhet för det stöd som alla i hans omgivning på hemorten gett honom. Han vill att alla i staden ska känna glädje och stolthet över hans framgång och det gör vi gärna, säger Said Niklund i pressmeddelandet.

Själva nedsättningen av Nils van der Poels stjärna kommer att ske under hösten, exakt datum är inte spikat än.