Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nils van der Poel gör debut – i ny sport

Nils van der Poel kommer att ställa sig på startlinjen igen, men inte för att åka skridskor.
Trollhättans tvåfaldige olympiske mästare är klar för swimrun-loppet Ö till ö i Göteborg. Där kommer han dessutom tävla ihop med en världsmästare.
– Det är en enorm inspiration för oss, säger Mats Skott, tävlingsledare på Ö till ö World Series, i ett pressmeddelande enligt TT.

Han hade hintat om att det kunde ske redan på förhand, men efter dundersuccén i OS meddelade Trollhättans superstjärna Nils van der Poel att han skulle avsluta sin elitsatsning inom skridskoåkningen efter säsongen som tog slut i våras. Han gjorde det som den bästa långdistansåkaren i världen och den snabbaste genom tiderna på både 5 000 och 10 000 meter, vilket han fortfarande är.

– Jag kommer att göra klart säsongen som elitsatsande. Sedan kommer jag att vara hobbyskridskoåkare resten av mitt liv, sa Nils van der Poel då under en pressträff i Norge.

LÄS OCKSÅ: van der Poel om nya uppdraget: ”Övervägde länge och noga”

Nils van der Poel är däremot ingen som backar för utmaningar och att testa nya saker.

Under onsdagsförmiddagen kom nyheten att Trollhättestjärnan kommer att ställa sig på startlinjen i swimrun-loppet Ö till ö i Göteborg och där med göra debut i en för honom helt ny sport.

"Det skall bli väldigt kul att introducera en helt ny sport till en sådan superatlet som Nils Van der Poel. Det är en enorm inspiration för oss och alla andra deltagare att Nils vill vara med", säger Mats Skott, tävlingsledare på Ö till ö World Series, i ett pressmeddelande enligt TT.

LÄS OCKSÅ: van der Poel blir affärsutvecklare och ambassadör

Slut som artist

I swimrun växlar de tävlande mellan simning i öppet vatten och löpning och loppet Ö till ö är totalt 33 kilometer långt. Man tävlar även i lag på två personer och det är inte vem som helst som Nils van der Poel kommer att ställa upp tillsammans med.

Van der Poel kommer bilda lag ihop med Oscar Olsson som blev världsmästare i swimrun ihop med Adriel Young så sent som 2021.

Men Nils van der Poel med sina makalösa meriter som skridskoåkare och Oscar Olsson med sin VM-titel har trots allt valt ett lagnamn som viskar om att deras största idrottsliga satsningar ligger bakom dem.

Lagnamnet är:

”Slut som artist”.

LÄS OCKSÅ: Nils van der Poel efter mäktiga firandet: ”Häftigt att se alla människor”

LÄS OCKSÅ: Ny skulptur utanför Slättbergshallen – för att hylla Nils