Nils van der Poel tillsammans med tränaren Johan Röjler.
Nils van der Poel tillsammans med tränaren Johan Röjler. Bild: ERIK PASMAN

Nils van der Poel om kungens hyllning: ”Inte väntat mig”

Få har gått miste om Nils van der Poels bragd i Herenveen och hyllningarna har rasat in till Trollhätteskrinnaren. Den ena mer överraskande än den andra.
– Jag är så förvånad över att det blivit så mycket uppmärksamhet, säger Nils van der Poel till Radiosporten.

ANNONS

Det är dagen efter Nils van der Poels VM-guld på 10 000 meter där han också skrev in sig i historieböckerna genom att slå ett nytt världsrekord på distansen.

Vad gör han då en dag som denna?

Åker bil.

Tillsammans med Johan Röjler har Nils van der Poel bilat ned till Herenveen så idag får världsmästaren helt enkelt bila de 100 milen tillbaka hem till Trollhättan igen.

Den saken står 24-åringen däremot med all säkerhet ut med. Inte minst med hjälp av alla hyllningar som rullar in till honom efter hans makalösa prestation i Holland.

– Jag är så förvånad över att det blivit så mycket uppmärksamhet. Vi har ju alltid tänkt att det bara är OS som är intressant i vår idrott, men det verkar ju som att vi haft fel hela tiden. Det var vi inte förberedda på. Det har varit lite överväldigande, säger Nils van der Poel i en intervju med Radiosporten.

ANNONS

Gratulation från Stefan Löfven

Det är inte bara nära och kära som hört av sig och grattat Trollhättestjärnan. På Radiosportens fråga kring vilka gratulationer som överraskat honom mest svarar van der Poel:

– Statsministern hörde av sig. Det var lite oväntat, men det var väldigt trevligt, säger van der Poel som också fått telegram från kungaparet.

– Ja, just det. Det hade jag kanske inte väntat mig, att få ett telegram av kungen. Men det var också väldigt trevligt. Meddelandelistan är lång, så jag kanske ska scrolla vidare, säger Nils van der Poel till Radiosporten.

ANNONS