Nils van der Poel till final i Mästarnas Mästare

Skridskostjärnan från Trollhättan, Nils van der Poel, är klar för final i Mästarnas Mästare.
I det näst sista avsnittet av SVT-programmet fick den nyblivne 27-åringen dessutom ta emot en videohälsning av någon han håller väldigt nära.
– Han betydde mer för mig än vad min skridskosatsning betydde för mig, säger van der Poel.

ANNONS
|

Han har varit en av favoriterna till att nå en finalplats i Mästarnas Mästare och är det någonting som Nils van der Poel fick lära sig i slutdelen av sin skridskokarriär så är det att hantera favoritskap.

Därför är han också, föga förvånande, en av de fyra som nu ska göra upp om titeln i SVT-programmet.

Mot sig kommer han ha tidigare kortdistanslöparen Johan Wissman, längdskidåkaren Jörgen Brink och den före detta alpina stjärnan Jens Byggmark. Det efter att gymnasten Jonna Adlerteg blivit utslagen i säsongens näst sista program.

Ett program där de kvarvarande deltagarna också fick ta emot en videohälsning från någon närstående. I Nils van der Poels fall blev det hans tränare Johan Röjler som till och med kopplades upp på direktlänk.

ANNONS

– Du ser ut att ha det bra, säger Johan Röjler när han ser Nils van der Poel tillsammans med de övriga tävlanden.

Tipset: ”Krama dig själv”

Jens Byggmark tog också tillfället i akt och frågade Johan Röjler hur det var att vara tränare till Nils van der Poel och fick ett långt svar där Röjler bland annat pratade om upplevelsen under VM 2021 där Trollhättestjärnan blev dubbel världsmästare.

– Det blev sådant otroligt fokus från alla andra. Allt bara stannade upp när vi tränade. De flesta såg ju att ”här tävlar våra aktiva om andraplatsen”. Det var fränt att vara med om den grejen som tränare och det händer väl inte igen tror jag, säger Johan Röjler.

Att Johan Röjler, som Nils van der Poel rättmätigt lyfter fram som den bästa tränaren genom alla tider på 5 000 och 10 000 meter, haft stor inverkan på honom både på och utanför isen råder det ingen tvekan om.

– Johan betydde mer för mig än vad min skridskosatsning betydde för mig, säger Nils van der Poel i programmet.

Han får också en påminnelse av sin tränare kring vad som blir viktigt inför avgörandet i Mästarnas Mästare.

– Krama dig själv, det är det du behöver, säger Johan Röjler och ler.

ANNONS
ANNONS