Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nils van der Poels gulddräkt auktioneras ut – för Barncancerfonden

Nils van der Poels VM-guld och världsrekord skrev idrottshistoria. Nu kan hans tävlingsdräkt från mästerskapet bli din.
Trollhättestjärnan har nämligen skänkt gulddräkten till golftävlingen Älvsvingen Invitational som auktionerar ut den till förmån för Barncancerfonden.
– Det är en fantastiskt fin gest, säger Martin Forsström som är en av personerna bakom Älvsvingen Invitational.

Älvsvingen Invitational arrangeras årligen på Onsjö Golfklubb och är en tävling som skapats för att samla in pengar till Barncancerfonden – och nu får man hjälp från Trollhättans kanske största idrottsstjärna.

Det var i vintras som Nils van der Poel gjorde det omöjliga möjligt när han tog dubbla VM-guld och dessutom slog ett nytt världsrekord på 10 000 meter för att skriva in sig i historieböckerna för gott.

LÄS MER: Efter krossen i VM – hoppas inte på fortsatt dominans

Nu har skridskoprofilen, via företaget Exite som är sponsor till både Nils van der Poel och Älvsvingen Invitational, skänkt sin signerade tävlingsdräkt från guldmästerskapet till golftävlingens arrangörer. En auktion på dräkten har redan inletts och kommer att pågå fram till att tävlingen spelas den 13 augusti där hela summan går till Barncancerfonden.

– Det är en fantastiskt fin gest av Nils att han vill skänka den till oss och hjälpa oss att samla in pengar till Barncancerfonden. Vi hoppas att det här sprids och även i de holländska kanalerna eftersom att skridskor är så stort där så att det blir så mycket pengar som möjligt, säger Martin Forsström från Älvsvingen Invitational.

LÄS MER: "Vi kan alla lära oss något av Nils van der Poel”

”Ser ut som en baddräkt”

Forsström har själv fått se Nils van der Poels tävlingsdräkt som nu auktioneras ut och den väckte en hel del frågor.

– Jag förstår inte hur han har kommit i den. Den är så liten! Det ser ut som en baddräkt, säger Forsström som likt så många andra imponerades enormt av van der Poels mästerskap i vintras.

– Hans prestation är helt fantastisk. En svensk som haft en så annorlunda uppstart till att vinna VM-guld och även slå världsrekord. Det är helt otroligt.

Bud på 10 000

Det har bara gått fåtalet dagar av auktionen, men redan nu står det klart att det kommer bli en fin slant till Barncancerfonden. Just nu ligger ett ledande bud på skridskostjärnans dräkt på 10 000 kronor.

– Vi har aldrig några stora förhoppningar när vi gör någonting med Älvsvingen. Att vi redan fått 10 000 innan tävlingen ens har startat är helt otroligt, säger Forsström.

Det är inte heller omöjligt att den som spelar Älvsvingen Invitational kommer att få två välkända ögon på sig vid utslaget på hål 15 på Onsjö GK:s bana.

– Vi får se hur det passar i hans schema, men förhoppningsvis kommer Nils vara där så att man får träffa honom, säger Martin Forsström.

Auktionen på Nils van der Poels tävlingsdräkt finns på Älvsvingen Invitationals Facebook-sida.