Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Nu kan du nominera till Idrottsgalan

Världsrekord, VM-guld, SM-guld och en hel del drös fantastiska idrottsprestationer utöver det. 2021 var ett fantastiskt år för Trollhätteidrotten. Nu kan du vara med och påverka i vilka händer priserna på Trollhättans idrottsgala hamnar.
– Vi utgår väldigt mycket från de nomineringar som vi får in, avslöjar juryordföranden Lasse Halma.

Klicka på länken för att nominera dina favoriter: Trollhättans idrottsgala 2022 (Årets ledare behöver inte heller vara en ideell sådan utan får även vara en betald ledare).

Nils van der Poel blev världsrekordhållare och VM-guldmedaljör, Kristian Karlsson raserade den kinesiska bordtennismuren ihop med sin parhäst Mathias Falck och Emil Johansson cementerade sin plats som slopestylens världsetta genom att vinna VM-guld, världscupen och The Triple Crown. Samtidigt vann Johan Dahlin sitt femte SM-guld i karriären, medan Elvira Tanderud gick från väldigt lovande junior till Sveriges bästa 200-meterslöpare och Simon Hedlund blev dansk mästare. Behöver jag fortsätta?

– Det har varit ett fantastiskt idrottsår, det är verkligen helt otroligt att tre individuella idrottare från Trollhättan har vunnit VM-guld. Som jurymedlem är det nästan så att man önskar att de hade spridit ut segrarna. Det blir angenäma problem för oss, säger Lasse Halma skämtsamt och öppnar för att somliga kan komma att bli finalister i flera kategorier.

– Det har förekommit tidigare, och det kan nog bli så att det händer igen, men det är svårt att sia om innan nomineringarna har kommit.

Klicka på länken för att nominera dina favoriter: Trollhättans idrottsgala 2022

”Läsarna har jättestor makt”

Det är nämligen nu som ni, TTELA:s läsare, kliver in i leken. Fram till 23 januari kan ni skicka in nomineringar med tillhörande motivering på ttela.se om vem, vilka eller vilket som bör bli uppmärksammad av juryn.

– Läsarna har jättestor makt. Vi utgår väldigt mycket från de nomineringar som vi får in. Det brukar komma in runt 275–300 nomineringar, som alla är väldigt seriösa. Det brukar vara en bred flora av nomineringar som kommer in. I stort sett alla sporter brukar vara representerade bland nomineringarna. Den hjälp vi får av läsarna gör att vi sällan missar att ta någon i beaktande, berättar Halma, vars jury ska utse tre finalister i samtliga åtta kategorier.

Nyheter på schemat

Dessa är i vanlig ordning årets lag, eldsjäl, prestation, genombrott, förening, kvinnliga idrottare, manliga idrottare och ledare. Men det finns även en nyhet på schemat.

– Nytt för i år är årets hederspris, där juryn utser en person eller en organisation som har gjort skillnad för idrotten i Trollhättans Stad, säger Halma.

Arrangörerna hoppas kunna genomföra galan i stor skala den 19 mars, men reserverar sig för att den ökade smittspridningen i samhället kan komma att sätta stopp för det, precis som skett de två senaste åren.

Klicka på länken för att nominera dina favoriter: Trollhättans idrottsgala 2022

Juryn

Lasse Halma, Sisu (ordförande)

Toni Andersson, tidigare sportchef på TTELA

Johanna Josephsson, reporter på TTELA

Adam Andersson, reporter på TTELA

Robert Stenberg, chef för idrott och friluftsliv i Trollhättans Stad

Håkan Engström, avgående vd för Arena Älvhögsborg

Eva Sanz De Velasco, verksamhetsansvarig på Friskis & Svettis i Trollhättan