Mattias Falck tillsammans med Trollhättans stolthet i pingis, Kristian Karlsson, tog hem segern i Qatar.
Mattias Falck tillsammans med Trollhättans stolthet i pingis, Kristian Karlsson, tog hem segern i Qatar. Bild: ERIK WILLIAMS

Ny titel till världsmästaren från Trollhättan

Trollhättefostrade Kristian Karlsson och dubbelkollegan Mattias Falck har slagit till igen. De regerande världsmästarna tog hem WTT-titeln i Qatar efter en mäktig finalvändning.
– Det känns väldigt bra och kul att vinna, säger Kristian Karlsson i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

De hade en andraplats i WTT Condender Doha sedan tidigare och var till det här årets upplaga såklart en av favoriterna. Inte minst med anledning av VM-guldet de tog tillsammans i USA under slutet av förra året och med den långa erfarenhet de har av att spela ihop.

Trollhättefostrade Kristian Karlsson och bästa vännen Mattias Falck skulle också steppa upp och leverera.

Vägen fram till finalen gick både genom dramatik och även en ”räkmacka”. Karlsson och Falck fick nämligen slita i kvartsfinalen mot det japanska paret Mizuki Oikawa och Takuya Lin efter att ha vunnit åttondelsfinalen busenkelt.

Vidare på walkover

Efter att till slut ha landat en 3–2-seger skulle den svenska duon gå raka vägen till final efter att duons kinesiska motståndare tvingats lämna walkover i semifinalen.

ANNONS

Finalen mot ett par från Tyskland skulle sedan bli en rysare – och inledningsvis såg det mörkt ut.

– Ett av de två första seten skulle vi ha vunnit. Vi fick en dålig start i första och de vann det rättvist. Andra kanske vi skulle vunnit men vi visste att om vi bara körde på så skulle vi kunna vända, säger Kristian Karlsson.

0–2-underläget skulle dock vändas. Falck och Karlsson började spela längre returer och drev upp tempot för att få tyskarna ur sin rytm.

Det funkade.

Kvar i Doha

11–6 i det tredje setet blev starten på vändningen för Kristian Karlsson och Mattias Falck som så småningom knep det femte och avgörande med siffrorna 11–8 och titeln gick till de regerande världsmästarna.

– Det känns väldigt bra och var kul att vinna. Tidigare har vi kommit tvåa här i Doha så det var skönt att få stå överst denna gång, säger Kristian Karlsson i ett utlåtande.

Kristian Karlsson och Mattias Falck blir nu kvar i Qatar för att direkt gå in i ytterligare en tävling på världstouren som arrangeras i landets huvudstad Doha.

ANNONS