Kalmars Måns Söderqvist, till höger, gjorde mål mot Örebro – sin första match från start i år.

Ännu ett kryss för Kalmar

Kalmar kryssar vidare i allsvenskan efter 1–1 mot Örebro på Behrn arena. Poängräddare: Måns Söderqvist med ett riktigt konstmål i sin första match från start.

|

Så sent som i torsdags ställdes smålänningarna mot IFK Göteborg hemma på Guldfågeln Arena. Kalmar såg då ut att gå mot en seger, men en sen kvittering satte stopp för det.

Och på måndagskvällen var det alltså istället Kalmars Måns Söderqvist som räddade poäng med ett drömmål – och ordnade fjärde krysset efter sex allsvenska omgångar.

Men riktigt glad tycktes han ändå inte vara.

- Man kan ju se det som så att vi är obesegrade i många matcher. Så det är starkt av oss att komma igen samtidigt som vi gärna hade vunnit i dag. Vi är bättre än Örebro, säger han och tillägger:

- Vi måste börja vinna också så att vi tar lite fler poäng.

Hård konkurrens

Måns Söderqvist som slog igenom i allsvenskan 2014 när han gjorde tio mål för Kalmar upplever annars en tuff konkurrens i smålandsklubben. Mot Örebro spelade anfallaren sin första match från start i år och hade innan dess bara gjort ett kortare inhopp i premiären mot Sirius.

- Vi har en jättebra trupp, det är hård konkurrens. Så det är väl därför jag inte spelat så mycket, säger Söderqvist.

Inför mötet med Örebro hade Kalmar gjort totalt fyra förändringar i startelvan och kom till spel utan skadade Papa Diouf som gjorde mål senast mot Blåvitt. Dessutom började Rasmus Elm överraskade på bänken. Enligt tränaren Magnus Pehrsson var har han sliten och inte redo för en hel match.

Flera chanser

Första halvleken förblev mållös trots att det skapades flera chanser i båda riktningarna. Örebros Malmölån Carlos Strandberg hade tidigt två riktigt farliga lägen och började piggt. I Kalmar kretsade mycket kring anfallaren Mostapha El Kabir som också var involverad i ett par farliga lägen i första halvleken – men lyckades inte heller han spräcka nollan.

- Vi ska vinna den här matchen, jag tycker som sagt att vi är bättre än Örebro och skapar väldigt många målchanser. Men det är små marginaler, säger Måns Söderqvist.

I andra halvleken lossnade målskyttet för båda lagen. Efter en timme nickade ÖSK-anfallaren Johan Bertilsson in första mål efter ett precist inlägg från inhopparen Martin Broberg. Men Måns Söderqvists replik kom redan fem minuter senare när han liggandes i luften skickade in den vackra kvitteringen och fastställde slutresultatet.

- Det är ett jättebra inlägg från Piotr (Johansson) och jag får en väldigt bra träff där.