Örebros Nick Ebert, tvåmålsskytt mot Växjö.

Örebro vann utan poängkungen

Krisen bara växte i Örebro som radat upp fyra förluster – och fått poängkungen Aaron Palushaj skadad. Men mot Växjö klev landsmannen Nick Ebert fram och såg till att nästjumbon bröt trenden efter 4–2-segern hemma i Behrn arena.

|

- Vi kom ihop som grupp i dag efter det som hänt med Palushajs skada och så, säger Örebros poängback Nick Ebert till TT.

Mora, Örebro och Timrå är en trio som kämpar för att undvika den två sista platserna som betyder kvalspel. Och efter torsdagskvällens seger hemma i Behrn arena har Närkegänget en poäng upp till Mora som är precis ovanför kvalstrecket och som har en match mindre spelad.

Och Örebro lyckades alltså ta en trepoängare mot smålänningarna trots att laget kom till spel utan skadade amerikanen och poängkungen Aaron Palushaj som i lördags bröt fotleden i bottenmötet med Mora och befaras vara borta resten av säsongen. Men den här kvällen klev alltså landsmannen Nick Ebert fram och visade vägen.

"Ingen rolig känsla"

- Det var ingen rolig känsla när vi förlorade mot Mora senast och Palushaj blev skadad. Men vi kom verkligen tillbaka på ett bra sätt i dag, säger Ebert.

Och han instämmer i resonemanget att Palushajs skadefrånvaro kan han gett viss effekt genom att laget kommit ihop som grupp och att andra varit tvungna att kliva fram och tar mer ansvar.

Hemmalaget inledde piggt. Efter sex minuter gjorde centern Rodrigo Abols första målet när han tryckte in en retur bakom gästernas målvakt Viktor Andrén i spel fem mot fyra. Men fem minuter senare kvitterade Tuomas Kiiskinen efter fint förarbete av kedjekompisen Linus Fröberg. Strax före första periodpaus direktsköt sedan Växjös Dominikk Bokk in 2–1 i powerplay.

Fick sista ordet

Men i andra perioden klev Nick Ebert och hans backkollega Gustav Backström fram. Först utnyttjade Örebro på nytt ett powerplay när Ebert smällde in kvitteringen från Palushaj-position. Och lite senare var det Gustav Backströms tur att direktskjuta in 3–2 bakom en skymd Viktor Andrén.

- Palushaj är uppenbarligen borta och någon var tvungen att ta platsen. Jag har spelat där förut och det gick ju bra den här gången, sade Örebros Nick Ebert till CMore i pausintervjun.

Och amerikanen skulle alltså också få sista ordet när han i slutet från egen zon satte 4–2 i tom bur.

- Jag såg öppningen där i banan och blev väldigt glad när den gick in, säger Nick Ebert som nu är uppe i totalt 22 poäng fördelat på sju mål och 15 assist.