17-åring avgjorde för Timrå igen

Timrå firar nyår som serieledare i hockeyallsvenskan efter straffseger (3–2) mot AIK. För andra matchen i rad avgjorde 17-årige Filip Hållander.

|

I förra omgången gjorde Filip Hållander två mål i 3–0-segern mot Tingsryd. När toppmötet mellan hans Timrå och AIK gick till straffläggning avgjorde 17-åringen igen. Efter var sitt mål av lagen, och flera missar, satte Hållander pucken i krysset.

- Jag ser att han (målvakten) sjunker ner ganska mycket och då kommer luckan upp där i krysset, säger Hållander till CMore.

Tre rappa skott gav tre mål i de två första perioderna. Två mål för AIK och ett för Timrå. AIK dominerade i andra perioden och avlossade 16 skott. Utan Timrå-målvakten Henrik Haukelands storspel kunde gästernas ledning ha varit större.

I tredje perioden tog Timrå över. Storstjärnan Jonathan Dahlén, 20 kvitterade till 2–2 med en styrning. Timrås poängkung, som även har bäst poängsnitt i hockeyallsvenskan, satte en straff och missade en innan Hållander avgjorde.

- Otroligt skön seger. Hårt jobb, krigarvilja och så har vi en jätte där bak (målvakten Henrik Haukeland) som står på huvudet. Och vi har lite flyt i dag också, säger Dahlén.

Efter matchen dementerade 20-åringen medieuppgifter om att han är klar för Färjestad. Men forwarden bekräftar intresse från SHL. Han beskriver situationen nu med spel för serieledaren Timrå och intresse utifrån som att "det är mycket nu".

Hur många klubbar från den högsta serien som rycker i Dahlén vet han inte.

- Jag vet bara de få jag själv har snackat med.