Lionel Messi hade chansen att avgöra för Barcelona – men frisparken träffade muren. Ligamötet med Celta Vigo slutade 2–2.

Barcelona och Real Madrid tappade poäng

La Liga-ledaren Barcelona och den regerande mästaren Real Madrid lyckades bara få oavgjort i sina matcher på lördagen.

|

Real Madrids storstjärna Cristiano Ronaldo skakade på huvudet när han vandrade av planen i Bilbao efter den mållösa tillställningen mot Athletic.

- Vi dominerade, spelade bra och hade massor av chanser. Men så här är fotboll – ibland vill inte bollen gå in, sade Reals mittfältare Casemiro i tv-intervjun efter matchen.

Det var först sedan Sergio Ramos fått sitt andra gula kort och blivit utvisad i den 86:e minuten som hemmalaget tog över spelet.

Barcelonas Lionel Messi hade chansen att avgöra med matchens sista spark. Men stjärnans frispark träffade muren – och hemmamötet med Celta Vigo slutade 2–2.

30-åringen blev dock inte mållös på Camp Nou. I 22:a minuten kvitterade han till 1–1, och 40 minuter senare petade Luis Suarez in sitt sjätte ligamål för säsongen och ordnade Barcelonas 2–1-ledning.

Men kort därefter, åtta minuter, kvitterade Maximiliano Gomez.

John Guidetti, Celta Vigos svenske landslagsanfallare, fick se hela matchen från bänken.

Barcelona är kvar i toppen, fem poäng före Valencia som ännu inte spelat i den 14:e omgången. Atlético Madrid, som vann hemma mot real Sociedad med 2–1, är trea. Real Madrid är femma, nio poäng efter Barcelona.