Brown och Watson gjorde hattrick

Dustin Brown och Austin Watson avgjorde matcherna för sina NHL-lag med hattrick. Browns Los Angeles slog Edmonton och Watsons Nashville vann över Anaheim – båda matcherna slutade 5–2.

|

För Edmonton betydde segern att man bröt förlustsviten på hemmaplan efter fem matcher.

Och förr Dustin Brown blev det proppen ur efter sex matcher utan mål. Han inledde målskyttet i åttonde minuten i första perioden och gjorde även lagets andra mål i den andra perioden, efter att Edmontons Alex Chiasson gjort två mål, framspelad av Oscar Klefbom vid båda målen.

Brown satte sedan det tredje, och hans sjätte för säsongen, i tom bur i slutminuten på matchen, till 4–2.

Kepsar på isen

Austin Watson gjorde sitt hattrick för Nashville med ett mål i varje period. Det tredje när bara drygt en minut var kvar av matchen mot Anaheim. Målen var Watsons andra, tredje och fjärde för säsongen, vilket traditionsenligt firades med att publiken kastade in sina kepsar på isen.

Det blev lagets fjärde hattrick under säsongen. Tidigare i höst har Colton Sissons samt svenskarna Filip Forsberg och Calle Järnkrok gjort var sitt hattrick för laget.

Filip Forsberg och Mattias Ekholm noterades för en assist var till Craig Smiths mål i början av tredje perioden. Matchen blev lagets sjätte hemmavinst i rad.

Anaheim-spelarna Rikard Rakell och Marcus Pettersson noterades för varsin assist i matchen.

Bratts första mål

New Jerseys Jesper Bratt gjorde sitt första mål för säsongen när laget mötte Tampa Bay. Målet, som var det enda i sista perioden, räckte dock inte till seger och matchen slutade 5–2 till Tampa Bay.

Bratt bröt käken på en träning i början av oktober då han träffades av en puck, och tvingade vänta med säsongspremiären. Han debuterade för New Jersey för bara ett par veckor sedan.

Hemmalaget Tampa Bay dundrade in tre mål innan tio minuter hade gått av matchen, och när matchklockan stod på 11.25 i första perioden satte Cedric Paquette 4–1-målet.

Tampa Bays Victor Hedman noterades för en assist till ett av Brayden Points två mål i matchen. Point noterades även för en assist till Tyler Johnsons 3–0-mål.

Segern blev den tredje i rad för Tampa Bay.