Östersunds Brwa Nouri. Arkivbild.
Östersunds Brwa Nouri. Arkivbild.

Brwa Nouri hoppfull inför fortsättningen

Förlusten mot Athletic Bilbao förändrar ingenting. Östersunds Brwa Nouri är inställd på en vinter med Europa League-spel.

ANNONS
|

För att tydligt visa besvikelsen efter 0–1 mot Athletic Bilbao hade Brwa Nouri dragit luvan över huvudet när han lämnade Östersunds omklädningsrum.

Men tonläget gav tydliga signaler om en helt annan känsla. Där fanns en tydlig optimism och tro inför fortsättningen av Europa League.

"Mycket att lära"

- Det finns otroligt mycket att lära sig från en sådan här typ av match, som människa och som fotbollsspelare, säger han.

- Det finns otroligt mycket erfarenhet att hämta, och det kommer vi att göra för vi har en grym tränare som är bra på det. Han är bra på att ge oss perspektiv, säga vad vi ska kolla på och hur vi ska analysera den här matchen.

ANNONS

Det är Graham Potter som ska ge direktiven till matcherna mot Luhansk den 23 november och Hertha Berlin den 7 december, sedan är det upp till spelarna att säkra klubbens fortsatta spel ute i Europa. Nouri är säker på att Östersund kommer att vara ett av lagen som får spela sextondelsfinal i februari.

"Bli bättre"

- Vi har allt i egna händer, vi leder gruppen och vi har skaffat oss ett bra utgångsläge. Om någon innan säsongen hade sagt till mig att vi skulle ha sju poäng efter fyra matcher av Europa Leagues gruppspel mot sådana här motståndare så hade jag tagit det, säger han.

- Nu laddar vi om genom att ta lärdom och att bli bättre.

- Smarta beslut. Man såg hur de (Athletic Bilbao-spelarna) hade koll på saker, att de hela tiden visste vad de skulle göra innan de fick bollen. Där skiljer det ändå nivåer mellan oss. Det är något som jag kan ta med mig till framtiden, säger Brwa Nouri.

ANNONS
Bilbao, TT:s utsände
Fakta: Så går ÖFK vidare

Trots förlusten i Baskien har Östersund pole position i grupp J inför de två avslutande omgångarna med sju poäng. Följer gör Zorya Luhansk på 6 poäng, Athletic Club på 5 och Hertha Berlin på 4.

En seger i de två avslutande matcherna, alternativt två oavgjorda resultat och två poäng, räcker för att Östersund ska gå vidare som ett av två lag – oavsett resultat i övriga matcher.

Östersund kan även gå vidare till vårens slutspel vid enbart en poäng, men måste då förlita sig på att övriga resultat går deras väg.

Vid seger mot Zorya och oavgjort mellan Athletic och Hertha är Östersund klar gruppetta inför sista omgången.

Återstående matcher i grupp J:

23 november, 19:00:

Östersund–Zorya Luhansk

Athletic Club–Hertha Berlin

7 december, 21:05:

Hertha Berlin–Östersund

Zorya Luhansk–Athletic Club

ANNONS