En lättad Lionel Messi efter straffmålet.

Colombia tog gruppen – Argentina ligger sist

Duván Zapata har nickat Colombia till kvartsfinal. Men Argentina höll på att straffa ut sig ur Copa América.

|

Efter förlust i första matchen var det ett pressat Argentina som mötte Paraguay i Belo Horizonte. Och trycket skruvades upp lite till när Richard Sánchez dunkade in 1–0 för paraguayanerna efter 37 minuter.

Argentinas sista halmstrå kom i form av en straff efter en snårig dubbeljättechans en bit in i andra halvlek. Efter videogranskning kom domarna fram till att Lautaro Martínez skott hade styrts upp i ribban av den paraguayanske backen Iván Piris hand.

I rätt hörn

Lionel Messi gjorde inget misstag från straffpunkten – och hade sedan högre makter med sig när målvakten Franco Armani några minuter senare dök i rätt hörn och räddade Paraguays straff, sedan Derlis González rivits ned i straffområdet.

Men oavgjort i match två efter en förlust mot Colombia häromdagen gör att Argentina ändå är snubblande nära fiasko. Inför sista gruppspelsmatchen ligger laget sist i grupp B. En poäng, men sämre målskillnad än specialinbjudna Qatar. Nu krävs en seger mot Qatar i sista gruppspelsmatchen, och eventuellt hjälp av andra lag, för att en av förhandsfavoriterna inte ska åka ut redan efter gruppspelet.

- Vi har tur som fortfarande är vid liv i turneringen, erkänner coachen Lionel Scaloni för medierna, och lovar att "fatta beslut" för att öka chanserna till avancemang.

Satt långt inne

Qatar fick oavgjort mot Paraguay i första matchen, men klarade inte Colombia i onsdagens tidiga match.

Dock så satt segern långt inne på Morumbi i São Paulo. Det dröjde till fyra minuter från full tid innan Duván Zapata nickade in 1–0, vilket också blev slutresultatet.

Efter segern i första matchen med 2–0, då Zapata gjorde andra målet mot Argentina, är det därmed redan klart att colombianerna vinner grupp B.