Connolly matchhjälte för Luleå – igen

Han gjorde mål i straffläggningen mot Brynäs i helgen. I 2–1-segern mot Linköping klev Jack Connolly fram igen. Som ende straffmålskytt blev amerikanen matchhjälte för sitt Luleå – för sjätte gången den här säsongen.

|

Luleå öste på under de första tio minuterna men det var Linköping som fick det första ordet genom Viktor Svedberg. Han gjorde sitt första mål för klubben efter 7.51.

Ledningen var intakt perioden ut, trots att Luleå gjorde sitt för att försöka få in en kvitteringspuck. I andra perioden hade Luleå både friläge och ribbträff – men lyckades återigen inte göra något mål.

Sjukdomsfall på läktaren

Ett sjukdomsfall på läktaren gjorde att det dröjde innan sista perioden kom igång.

När den väl gjorde det var Linköpings Johan Södergran nära att direkt utöka bortalagets ledning. Men Joel Lassinantti svarade för en superräddning och höll hemmalaget kvar i matchen. Något som Luleå, och framför allt Petter Emanuelsson, kunde betala tillbaka Lassinantti för.

Åtta minuter in i perioden misslyckades Linköping med att få ut pucken ur försvarszon. I stället fick Daniel Sondell tag i pucken och passade till Petter Emanuelsson. 27-åringen gjorde inget misstag utan satte kvitteringen i det bortre krysset med ett väl avvägt backhandavslut.

Emanuelssons mål blev det sista under ordinarie tid och matchen gick till förlängning.

I sedvanlig ordning hade tre mot tre-spelet i förlängningen mängder av chanser. De två målvakterna fortsatte dock som de hade gjort hela matchen – att storspela.

"Oturlig studs"

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar. Där klev Jack Connolly fram ännu en gång för Luleå. Med sitt sjätte matchavgörande mål för säsongen blev han enda straffmålskytt när Luleå vann med 2–1.

- Första tio minuterna var vi överallt. Hade en oturlig studs när de gör mål. Men vi hittar tillbaka i andra och tredje, så det är skönt att få två poäng, säger Connolly till C More.

Connolly passade även på att berömma Jonas Gustavsson i motståndarkassen för sin insats. Gustavsson var dock lite självkritisk efter Connollys straffmål.

- Jag har aldrig riktigt mött honom förut. Det var nog jag som var lite ivrig och gav honom för mycket. Men han gör det bra och utnyttjar den luckan som blir där, men det känns som att jag kan göra det bättre, säger målvakten.