Jonathan Dahlén imponerar i Timrå. Arkivbild.

Dahlén och stolparna räddade Timrå

|

Oskarshamn var på väg att överta serieledningen i hockeyallsvenskan – men laget hade stolparna, Timrås jättelöfte Jonathan Dahlén och egna målvakten Ludvig Engsund emot sig.

I ledning med 2–1 träffade Oskarshamn målramen tre gånger i tredje perioden innan Engsund slarvade med pucken bakom mål och gav Dahlén möjligheten att kvittera till 2–2 – hans nionde fullträff på 13 matcher.

Timrås 19-åriga stjärna spelade även fram till Jakob Olofssons 1–1 och Erik Karlssons avgörande 3–2 i förlängningen. I och med segern är Timrå fortsatt tabelletta.

Pantern tog sig upp på fjärde plats via 3–2 efter förlängning mot Björklöven. Lukas Haudum gjorde sina två första mål för säsongen. Det första, som betydde 2–2, satte han i powerplay med nio sekunder kvar av tredje perioden och det andra 1.15 in i förlängningen.

Trean Leksand, med ett måls bättre målskillnad än Pantern, föll med 0–2 borta mot Almtuna.