Rawez Lawan har gjort fem poäng för Dalkurd den här säsongen. Arkivbild.

Dalkurd håller undan för HIF

|

Dalkurd tog tredje raka segern när superettanfotbollen drog igång igen efter uppehållet. Tabelltvåan hade inga större bekymmer att jobba ner nästjumbon Frej på bortaplan.

Ahmed Awad satte 1–0 i den första halvleken och Ammar Ahmed satte tvåan på frispark i den 64:e minuten. Innan matchen var slut hann även Rawez Lawan göra sitt femte mål för säsongen när han rullade in 3–0.

Dalkurd är därmed fortsatt fem poäng före tabelltrean Helsingborg, som är på kvalplats. Lika många poäng skiljer upp till serieledaren Brommapojkarna.

Syrianska åkte på en tung förlust hemma mot Värnamo. Matchen slutade 1–5 efter bland annat två mål av Värnamos Simon Nilsson och segern tar laget upp på en sjätte plats i tabellen.