Dubbelflopp för Rosengård: "Inte rättvist"

Kronprinsessans Victorias pokal skulle hem till Malmö. Rosengård skulle "bara" vinna mot Göteborg så var saken klar. Men trots ett massivt tryck lyckades man inte besegra Göteborg, och guldet gick därmed förlorat för tredje året i rad.

|

Snön föll ner efter slutsignalen på Ullevi. Vid sidan av planen där Göteborgsspelarna tog emot sina silvermedaljer satt allsvenskans skyttedrottning Anja Mittag med tom blick utan att vilja ge någon kommentar om matchen.

Rosengård förlorade med 2–4 mot Göteborg och gav därmed bort SM-guldet till Piteå och Champions League-platsen till Göteborg.

- Ibland är inte fotboll rättvist, sade Rosengårdskaptenen Caroline Seger med en blick lika tom som Anja Mittags.

Smakstart för Göteborg

Till slut hängde allt på den allra sista omgången i allsvenskan. En rafflande avslutning av säsongen där Göteborg, Piteå och Rosengård hade chansen att vinna SM-guld.

Rosengård hade allt i egna händer – seger borta mot Göteborg var lika med guld och det blev en riktig nagelbitare.

Efter en smakstart av Göteborg stod det 2–0 till hemmalaget i paus, trots att det mesta av spelet tillhörde Rosengård.

Men Malmöklubben hade inte gett upp. I andra halvlek kom laget ut med en enorm energi och forcerade in två snabba mål. 1–2 genom Caroline Seger i den 49:e minuten och 2–2 genom Lisa-Marie Utland två minuter senare.

Resten av den andra halvleken var ett enda långt Rosengårdsanfall. Göteborg var ordentligt tillbakapressat och Rosengård hade mängder av lägen att avgöra matchen, bland annat två (!) bollar i ribban.

- Vi har chanser nog att döda matchen men skillnaden i dag är att de gör mål och vi får inte till det. Och målvakten storspelar i Göteborg, sade Seger.

- Bra lag har tur och detta år har inte riktigt varit vårt, det har varit lite upp och ner.

Dubbel förlust

Samtidigt som Piteå gjorde sitt jobb hemma mot Växjö kom Rosengård allt närmare en flopp.

Som flera gånger tidigare i år blev det stolpe ut även den här gången, och det skulle bli ett dubbelt misslyckande.

I stället för att Rosengård satte något av alla sina lägen var det Göteborg som i den 89:e minuten från ingenstans kontrade in 3–2 och på tilläggstid även 4–2. Rosegård såg inte bara SM-guldet försvinna utan även Champions League-platsen som därmed gick till Göteborg. Senast Rosengård slutade utanför topp två i allsvenskan var 2009.

- Oerhört tufft och tomt utan en Champions League-plats. Tungt att förlora två grejer... Nej, det var inte vårt år i år heller.

Rosengård har dock inte tid att gräva ner sig för länge efter förlusten. Redan på torsdag väntar ny match när man ska försöka vända på åttondelsfinalen i Champions League borta mot Slavia Prag.

- Det är bara att deppa ihop och komma igen, sade Seger.

Rättelse: I en tidigare version skrevs en felaktig benämning om CL-matchen mot Slavia Prag. Rätt ska vara åttondelsfinal.