Lionel Messi under en uppvärmning inför Copa América. Han är en av flera storstjärnor i mästerskapet.
Lionel Messi under en uppvärmning inför Copa América. Han är en av flera storstjärnor i mästerskapet.

Fem spelare att hålla koll på i Copa América

Sydamerikas största fotbollsstjärnor samlas i Brasilien för att göra upp om Copa América-titeln. Mästerskapet inleds natten till lördag – och här är fem spelare att hålla koll på.

ANNONS
|

+ Richarlison, Brasilien

Kommentar: Visst, med Neymar skadad kommer stort fokus att ligga på Philippe Coutinhos flinka fötter och Gabriel Jesus vassa avslutsfot. Men håll ögonen på Evertons kraftfulle och målfarlige ytter Richarlison. 22-åringen har tagit för sig rejält på högerflanken under träningsmatcherna – två mål och två assist mot Qatar och Honduras – och representerar en lovande framtid för Brasilien. Med det sagt är det knappast framtid som Brasilien behöver nu – det är nutid. Förväntningarna på värdnationen är stora.

+ Lionel Messi, Argentina

Kommentar: Hade inte han slutat i landslaget? Det är nog en fråga som många ställer sig. Redan 2016 slutade Barcelonas världsspelare i Argentinas landslag, men lockades tillbaka bara någon månad senare. Efter besvikelsen i VM 2018 kom nya spekulationer om att han skulle städa undan landslagsskorna, men så blev det alltså inte. Messi är återigen med och leder Argentina som lagkapten. Argentina har inte vunnit en tung titel sedan 1993, då Gabriel Batistuta sköt hem Copa América-guldet till Buenos Aires.

ANNONS

+ Duván Zapata, Colombia

Kommentar: Att ta med en möjlig bänkspelare på en sådan här lista verkar kanske märkligt, men den urstarke Duván Zapata är ingen regelrätt bänknötare för Colombia. Den 28-årige anfallaren kom tvåa i Serie A:s skytteliga med 23 fullträffar och var den stora anledningen till att Atalanta kom trea i tabellen. I de två genrepsmatcherna har det varit den erfarne Radamel Falcao som har startat för Colombia, men Zapata har tagit över anfallsrollen i andra halvlek och är inte långt från att peta Falcao. Om inte annat är han hela mästerskapets bästa inhoppare.

+ Josef Martínez, Venezuela

Kommentar: I skuggan av den politiska oron i Venezuela ska landslaget, som kallas "La Vinotinto" efter den vinröda tröjan, återigen försöka överträffa förväntningarna. Venezuela har utvecklats rejält som fotbollsnation och har gått till slutspel i tre av de fyra senaste upplagorna av Copa América. Även om det finns superkompetenta spelare som Salomón Rondón och Tomás Rincón i truppen är det ett namn som sticker ut: Josef Martínez. Förra säsongen slog han nytt målrekord i nordamerikanska MLS, med 31 fullträffar, och anfallaren är en utmärkt joker i leken.

+ Luis Suárez, Uruguay

Kommentar: Det finns få landslag som kan skryta om ett så målfarligt anfallspar som Uruguay. Luis Suárez och Edinson Cavani förkroppsligar den klassiska uruguayanska kämparandan som kallas "garra charrúa". Suárez har varit skadad sedan början av maj men i genrepet mot Panama var Barcelona-stjärnan tillbaka i spel – och slog till med ett mål direkt. 32-åringen är Uruguays bästa målskytt och ger alltid 100 procent för sitt landslag. Med ett kompetent mittfält bakom anfallsduon, plus ett mittbackspar i världsklass, har "La Celeste" goda chanser att gå långt i mästerskapet.

ANNONS
TT

ANNONS