Färjestads Joakim Nygård gjorde 3–0-målet i hemmasegern mot Linköping. Arkivbild.

Femte raka för FBK – drygade ut serieledning

Formstarka Färjestad drygar ut sin knappa serieledning i SHL. Hemma mot Linköping kom femte raka segern och tabelltvåan Luleå, som övertidsvann borta mot Mora, är nu en poäng och sämre målskillnad bakom.

|

Marcus Nilsson avgjorde mötet i Karlstad redan i den första perioden när han rakade in 1–0 efter 9.14. Men mer skulle komma från hemmalaget.

Lagkaptenen Johan Ryno utökade ledningen till 2–0, 5.04 in i andra perioden. Ryno styrde in pucken bakom tabelltian LHC:s stjärnmålvakt Jonas Gustavsson.

Färjestads målvakt Markus Svensson sattes under hård press i slutet av tredje perioden. Linköping tog ut Gustavsson och satsade allt framåt med en sjätte utespelare. Men Svensson räddade samtliga 19 LHC-skott på mål och höll nollan.

Serieledande FBK:s Joakim Nygård satte 3–0 i öppen kasse med en och en halv minut kvar av perioden. Forwardens 18:e SHL-mål för säsongen tog honom upp i delad skytteligaledning tillsammans med Djurgårdens Emil Bemström.

- Jag tycker defensiven är riktigt bra i dag. Så jävla härligt. Vi spelar riktigt bra hockey nu för tillfället, säger Nygård till C More.

Segern var Färjestads femte raka, sedan 2–3-förlusten borta mot Djurgården i slutet av januari.