Simona Halep förlorade WTA-finalen i Peking, men blir ändå etta på den nya världsrankingen. Arkivbild.

Finalförlust för nya världsettan Halep

|

På den nya världsrankingen som presenteras på måndagen kommer Simona Halep att vara etta för första gången i sin karriär. Men hon kan inte fira som en vinnare. Rumänskan förlorade överraskande finalen i WTA-turneringen i Peking mot oseedade fransyskan Caroline Garcia.

Fransyskan vann 6–4, 7–6 i en match som tog 1 timme och 52 minuter att slutföra.

Garcia segrade trots en benskada som medförde att hon flera gånger under matchen fick vård på banan.

Caroline Garcia verkar trivas i Kina. Fransyskan vann även förra veckans WTA-turnering i Wuhan och kan säkra en plats i WTA-slutspelet i Singapore i slutet av månaden med ett bra resultat i nästa veckas turnering i Moskva.