Flygmyror störde när Wozniacki slogs ut

Caroline Wozniacki är utslagen ur Wimbledon-tennisen efter förlust mot oseedade ryskan Jekaterina Makarova. Efter två timmar och nio minuters spel kunde Makarova slå in matchbollen och vinna med 6–4, 1–6, 7–5.

|

Andraseedade Wozniacki kämpade mot dubbla motståndare på bana ett. Förutom en storspelande ryska irriterade flygmyror spelarna. Wozniacki vädjade till domaren vid flera tillfällen och ville att arrangören skulle spreja banan för att få bort insekterna.

Trots problem för spelarna bjöds publiken på en riktigt bra match där Makarova vann det första setet och där Wozniacki verkade ha fått ordning på spelet när hon tog det andra med klara 6–1.

Men i det avgörande setet hittade ryskan tillbaka till sitt aggressiva spel. Makarova gick ifrån till 5–1 och verkade ha avgjort matchen. Men Wozniacki gav sig inte, danskan hämtade upp till 5–5 och räddade bland annat fyra matchbollar innan Makarova kunde vinna matchens två sista game.

- Jag var väldigt nervös på slutet. Det är bara andra gången som jag besegrar henne. Jag är så glad över att jag lyckades lugna ner mig vid ställningen 5–5, sade Makarova i arrangörens intervju direkt efter segern.

Den tidigare världsettan Serena Williams hade inga problem att besegra bulgariskan Viktorija Tomova i andra omgången. Efter 63 minuters spel hade Williams städat av Tomova i två raka set, 6–1, 6–4.

- Det gick bättre än vad det gjorde i den första matchen. Men det känns bra, det går åt rätt håll, sade Williams enligt nyhetsbyrån AFP.

Även systern Venus Williams tog sig vidare till den tredje omgången efter seger mot rumänskan Alexandra Dulgheru, 4–6, 6–0, 6–1.