Frölundaseger efter ny vändning

Inte snyggt. Men viktigt. Max Friberg bröstade in pucken till en 2–1-seger för Frölunda och ledning mot Malmö i kvartsfinalserien i hockeyslutspelet.

|

I Malmö i onsdags lyckades Frölunda krångla sig ur ett tvåmålsunderläge. Två dagar senare ledde Malmö med uddamålet i Scandinavium, när Frölunda avgjorde med en ny stark slutperiod.

Göteborgslaget har haft extremt svårt med målskyttet i sina numerära överlägen i kvartsfinalserien mot Malmö. Men på det elfte försöket kom det till slut ett mål, när Carl Grundström fick en passning framför mål och hårt trängd lyckades vispa in kvitteringen till 1–1 i inledningen av den tredje perioden.

Segermålet kom med drygt sex minuter kvar, när Max Friberg höll sig framme på en retur och pucken lite tursamt letade sig in i mål.

- Den tog mig i bröstet. Sedan försökte jag komma åt den med klubban också, men den gick in ändå, säger Friberg.

- Inte det snyggaste målet, men ett av de skönare definitivt.

Lasch skadad

Frölunda leder därmed med 2–1 i matcher. Segern kan dock bli dyrköpt, efter en tuff tackling som sänkte Ryan Lasch ett par minuter från slutet. Frölundastjärnan fick hjälpas av isen på skakiga ben och med en osäker prognos.

- Första rapporten är att det är inget bra, det är inget bra, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Frölundaspelarna öppnade efteråt för att Anton Mylläris tackling, som kom i ett läge då Lasch var långt från pucken, kanske borde ha gett mer än bara två minuters utvisning. Malmötränaren Peter Andersson håller dock inte med.

- Det var axel mot axel. Men det är möjligt att de slår i huvudet efteråt, båda två, säger han.

Gunnarsson vikarierade

Precis som i de två första kvartsfinalerna bjöd lagen på en intensiv slutspelsmatch – och två bra målvakter. Inte minst fick Jonas Gunnarsson i Malmömålet visa klass, sedan Oscar Alsenfelt, som låg bakom Malmös seger i den första kvartsfinalen, tvingats sjukanmäla sig.

Malmö tog ledningen med bara 18 sekunder kvar av den första perioden när Johan Olofsson, Malmös bäste målskytt i grundserien, till slut fick göra också ett slutspelsmål. Pucken ändrade riktning på två Frölundaspelare och hamnade perfekt hos Olofsson, som vräkte sig fram och gjorde slut på sin måltorka.

Men till slut räckte varken det eller Gunnarssons storspel. I stället får Malmö försöka ladda om till nästa hemmamatch, på söndag.