Göteborg upp i topp: "Vi har en bra chans"

Göteborg FC hade inga större problem att få med sig tre poäng hem från bortamötet med LB07. 2–0-segern gör att Göteborg toppar den jämna damallsvenska tabellen.

|

Julia Zigiotti Olme fortsätter att ösa in mål i damallsvenskan. Hon hann göra fem mål i Hammarby innan hon värvades till guldjagande Göteborg. Mot LB07 kom hennes tredje mål för den nya klubben – på fyra matcher. Zigiotti Olme nådde högst på ett inlägg och nickade in 2–0-målet strax före pausvilan. Innan dess hade mittbacken Beata Kollmats gjort 1–0, också det på nick efter en hörna.

- Äntligen! Vi får se om det blir några till i höst... men kul att vi gjorde mål på en fast situation. Vi pratade om det i går på träningen och sa att ”nu jäklar är det på tiden att vi sätter en”, säger Kollmats till Expressen/GT.

Jämnt i toppen

Göteborg försvarade sin ledning i den andra halvleken och går i och med segern förbi både Piteå och Rosengård i tabellen. Göteborg leder nu, en poäng före toppkonkurrenterna men med en match mer spelad än Piteå som möter Kristianstad på söndagen.

- Det är kul, men det är jämnt i toppen. Det är roligt att vi är med där uppe och krigar, men det är många matcher kvar. Vi måste prestera väldigt bra för att klara det, men vi har absolut en bra chans, säger Kollmats.

Spetsmark tvåmålsskytt

LB07 hade svårt att komma till bra lägen och nästjumbon har det fortsatt tungt. Samtidigt vann Djurgården hemma mot jumbon Kalmar vilket gör att LB07 nu har tre poäng upp till just Djurgården och Växjö på säker mark i tabellen. Sommarens värvning Julia Spetsmark gjorde båda Djurgårdens mål i matchen som slutade 2–0.

Efter den här omgången väntar landslagsuppehåll.