Gais starkast i ångestladdat Göteborgsderby

|

Med två mål på tio minuter i andra halvlek avgjorde Gais superettanderbyt mot Örgryte (3–1) på Gamla Ullevi i Göteborg.

Mittfältaren Andreas Östling satte 1–0 i den 51:a matchminuten och anfallaren Edin Hamidovic utökade till 2–0 i 61:a i mötet mellan de två formsvaga fotbollslagen. Karl Bohm utökade till 3–0 i 79:e och Gabriel Altemark Vanneryr satte Öis tröstmål på tilläggstid.

Segern och de tre poängen innebar att niondeplacerade Gais avslutade en fyra matcher lång svit utan seger och närmade sig åttan Öis i tabellen.

Örgrytes två tidigare landslagsspelare Johan Elmander och Marcus Allbäck var två av de 9129 åskådarna som återigen fick se laget kliva segerlöst av planen i årets superetta. Öis har inte vunnit på elva raka seriematcher, senaste segern kom hemma mot Värnamo (4–0) för tre månader sedan.

Rättelse: I en tidigare version av den här texten fastställdes slutresultatet till 2–0 för Gais. Det blev 3–1.