Ghoddos sabbade Röslers hemmadebut

Malmö dominerade första halvlek mot Östersund och Uwe Rösler såg ut att gå mot en säker seger i sin hemmadebut. Men en magisk frispark av Samman Ghoddos såg till att gästerna fick med sig en poäng.

|

Uwe Rösler hade fått en flygande start på sin sejour som tränare för Malmö FF. Efter sju gjorda och noll insläppta mål i tyskens två första tävlingsmatcher blev det dock endast 1–1 i hemmadebuten mot Östersund efter ett drömmål av gästernas Samman Ghoddos.

Trots att Östersund kom till spel utan sina två ordinarie mittbackar försökte jämtlänningarna sin vana trogen att spela en bollförande fotboll. Malmö lyckades dock flertalet gånger bryta spelet på offensiv planhalva och Alexander Jeremejeff, som enligt uppgifter till Aftonbladet ska vara klar för en återkomst till sin gamla klubb Häcken, hade inledningsvis flera bra målchanser.

Rosenberg i toppform

När ledningsmålet kom var det inte genom Jeremejeff, utan hans anfallspartner Markus Rosenberg, som med dryga halvtimmen spelad bredsidade in bollen efter en hörna. Det var tredje matchen i rad som lagkaptenen hittade nätet, och veteranens sjunde allsvenska mål för säsongen innebär dessutom att han redan gjort lika många mål som under hela 2017.

Föga förvånande har Uwe Rösler sagt att han gör sitt bästa för att övertala Rosenberg, som varit tydlig med att han ska lägga av efter säsongen, att fortsätta ytterligare ett år.

Drömmål av Ghoddos

I början av andra halvlek hade Malmö en kavalkad av chanser att utöka sin ledning, men halvdana avslutningar och en storspelande Aly Keita mellan stolparna höll gästerna kvar i matchen.

De många missarna skulle straffa sig. Med 20 minuter kvitterade Östersund efter att anfallsstjärnan Samman Ghoddos knorrat in en briljant frispark vid Johan Dahlins vänstra stolpe.

"Vi är nonchalanta"

Malmö hade sedan svårt att skapa riktigt heta målchanser, och Ghoddos pangträff förblev matchens sista.

- Den här säsongen har jag tränat jättemycket på frisparkar och med tanke på avståndet var det perfekt läge för mig, sade Ghoddos, som trots poängen var missnöjd med lagets spel.

- Vi är nonchalanta i vårt spel och tappar mycket boll på ett sätt som vi inte brukar göra. Det kunde ha blivit många fler om mål om inte Keita räddat oss, så vi ska vara extremt nöjda över poängen.

Trots den tappade ledningen var Rösler nöjd med sina spelares prestation.

- Det är vår tredje match på en vecka, vi möter ett bra lag och ger dem egentligen inte en enda chans utöver målet som kommer genom individuell skicklighet. Så jag kan inte vara alltför besviken.