Högdramatisk slutminut när Växjö föll

Växjö kvitterade i den sista minuten. Men skrattar bäst som skrattar sist sade Salzburg – som tog tillbaka ledningen igen – och vann efter en högdramatisk slutminut. Förlust blev det även för Frölunda – medan Malmö och Skellefteå vann i lördagens CHL-ishockey.

|

Med 3–2 på resultattavlan i Salzburgfavör såg det mörkt ut för SHL-mästaren Växjö i CHL-ishockeyn. När Linus Fröberg, med sitt andra mål för dagen, hittade en kvittering med blott 45 sekunder kvar på tredje perioden så såg matchen ut att gå till ett förlängningsavgörande. Men 29 sekunder senare satt Växjö åter utan poäng. Ryan Duncan gjorde 4–3 för Salzburg, och Växjös tredje förlust i gruppspelet blev därmed ett faktum.

Frölunda, med 16-årige talangen Lucas Raymond på isen, fick inte samma offensiva utdelning som i lagets senaste möte med Vienna Capitals för en vecka sedan. Då vann Frölunda borta i Wien med 4–1, nu förlorade man med samma siffror hemma i Göteborg.

Rubrikerna tog dock Frölundas Chay Genoway, vars kastade handskar och efterföljande knytslagsmål gav matchstraff.

Malmö spelade borta mot finländska TPS och hamnade i underläge redan efter fyra minuter. Men det gästande Skånelaget arbetade sig in i matchen och Nicklas Hardt avgjorde i början av sista perioden, när han fastställde Malmös segersiffror till 2–1.

I Västerbotten vände och vann Skellefteå matchen mot italienska Bolzano. Precis som Malmö vann man med 2–1. Linus Lindström satte avgörandet i början av tredje perioden.