Philadelphias målvakt Brian Elliott stoppar ett skott från Pittsburghs Patric Hörnqvist.

Hörnqvist målskytt när Pittsburgh vann

Pittsburghs Patric Hörnqvist var en av målskyttarna i det heta NHL-mötet med Philadelphia. Matchen slutade 5–4 efter lagkamraten Sidney Crosbys avgörande mål i förlängningen.

|

Hörnqvist satte sitt mål i numerärt överläge i början av tredje perioden, då hans Pittsburgh låg under med 1–3. Bara drygt en minut senare satte lagkamraten Bryan Rust 3–3-målet.

Pittsburgh hamnade i underläge igen, men med bara drygt en minut kvar kvitterade Jake Guentzel till 4–4 innan Crosby sedan avgjorde i förlängningen.

En skön hemmaseger för Pittsburgh i Pennsylvania-derbyt.

- Ja, det är alltid speciellt att slå Flyers. Vi har utvecklat riktigt het rivalitet så det blir mycket känslor och hög intensitet. Den här matchen gillade vi verkligen att vinna, säger Hörnqvist till Sportbladet.

- Vi hade en mindre bra andraperiod när vi började spela framför i stället för bakom deras backar och därmed blev det en massa ”turnovers”. Men i tredje var vi desto bättre. Så ska vi spela.

Förlustsvit

För Philadelphias del var det samtidigt den åttonde förlustmatchen i rad.

Pittsburghs målvakt Matt Murray fick lämna matchen efter att ha skadats i ett ben i andra perioden, efter en krock med Philadelphia-forwarden Jakub Voracek. Murray fick hjälp av isen efter att ha räddat 20 av 22 skott. Tristan Jarry tog över målburen och räddade åtta av tio skott.

Bratt nätade

NHL-rookien Jesper Bratt satte New Jerseys 2–2-mål i hemmamatchen mot Florida. Det var 19-åringens sjunde fullträff för säsongen. Drygt fyra minuter senare kom dock gästernas segermål när Jared McCann sköt 3–2.

Jakob Silfverberg gjorde Anaheims första mål mot Chicago, som då redan hade en 4–0-ledning inför hemmapubliken. Både Silfverberg och Hampus Lindholm noterades senare för var sin assist när Chicago till slut vann med 7–3, efter bland annat ett hattrick av Alex DeBrincat.