Hallenius sänkte Blåvitt på Gamla Ullevi

IFK Göteborg lyckades inte ta någon poäng i kampen för att stanna i allsvenskan när Sundsvall kom på besök. Två tidiga mål av Linus Hallenius ledde Sundsvall till seger med 2–1.

|

IFK Göteborgs vinst med 2–0 mot Brommapojkarna senast var ett välkommet trendbrott för Blåvitt, efter sju seriematcher i rad utan seger.

Men Sundsvall var det bättre laget i fredagskvällens kalla regn på Gamla Ullevi, och gav Göteborg en kalldusch direkt. Efter fyra minuter sprang Linus Hallenius igenom IFK:s försvar på ett inlägg från Jonathan Tamimi, och kunde peta in bollen förbi Erik Dahlin i hemmamålet.

Efter 17 minuter dundrade Linus Hallenius in 2–0 från nära håll, sedan Dahlin lämnat retur på en bra Sundsvall-nick efter hörna. Det var mål nummer 16 för Hallenius i årets allsvenska, där han är främste konkurrent till Häckens Paulinho (19 mål) om titeln som skyttekung.

Straffspark

Sundsvall var också det bästa laget spelmässigt, inte minst med fina anfall via kanterna, innan Göteborg kunde lyfta sig till några chanser före paus.

I andra halvlek var Göteborg hetare och skapade mest tryck, men missade alla chanser. Fram till 88:e minuten, då Giorgi Kharaishvili kunde göra 1–2 på straff, sedan Sargon Abraham vräkts omkull.

- Första halvlek är undermålig av oss, helt klart. Sen får vi bra träff på dem i andra, säger Robin Söder, Göteborgs anfallare som tvingades bryta matchen med fotproblem redan före paus.

Asbaghi arg

Göteborgs tränare Poya Asbaghi beskrev sitt känsloläge som "arg" efter matchen.

- Vi gör ingenting av det vi kommit överens om, säger Asbaghi om Blåvitts första 35 minuter mot Sundsvall.

- Vi är ett väldigt, väldigt passivt lag som förtjänar att ligga under med 2–0, tillägger han.

Sundsvalls tränare Joel Cedergren var desto nöjdare, inte minst med att laget lyfte sig efter 0–2 mot Elfsborg senast.

- Vi går ut i den här matchen och är bra, konstaterar Cedergren.

- Sen äter sig Göteborg in i matchen i slutet på första. I andra halvlek blir det en helt annan matchbild. Göteborg går upp och pressar och gör det bra. Vi lyckas inte lösa pressen som vi vill, säger Joel Cedergren.

Segern var förresten Sundsvalls tredje raka i allsvenska möten med IFK Göteborg, med den sammanlagda målskillnaden 7–1.