Hamad matchvinnare igen för Hammarby

Ett hattrick i första matchen. Ett matchvinnande mål i den andra. Jiloan Hamad blev segerskytt på tilläggstid när Hammarby besegrade IFK Göteborg med 2–1.

|

Jiloan Hamad har höjt kraven på sig själv till den här säsongen. Nu har han tangerat fjolårets målproduktion på bara två matcher.

Hammarbymittfältaren, som gjorde tre mål i premiären mot Sirius, blev matchvinnare även på Gamla Ullevi. Första försöket prickade visserligen stolpen, men Hamad lyckades tråckla in returen själv från nära håll.

Därmed är 27-åringen uppe i fyra mål – lika många som i fjol och halvvägs mot sin tufft satta målsättning.

- Jag sätter upp målsättningar varje säsong, men i år har jag varit lite tuffare när det gäller målproduktionen, berättar han.

- Jag har sagt åtta–tio mål. Och nu är jag ju uppe i fyra, så…

Två raka

Hammarby har gjort flera uppmärksammade värvningar till säsongen. Landslagsmeriterade Erkan Zengin hann visserligen inte bli klar till matchen mot IFK Göteborg heller. Däremot gjorde Nikola Djurdjic, senast i danska Randers, debut.

Men det var Jiloan Hamad som såg till att "Bajen" är det enda laget med full pott efter de två första omgångarna.

- Det är riktigt skönt. Hela förra året tog vi inte två raka vinster, det är faktiskt helt sjukt, säger han.

- Så det är en grej som vi ville få bort ur våra huvuden, vi snackade om det innan matchen.

Besviket "Blåvitt"

IFK Göteborgstränaren Poya Asbaghi skakade besviket på huvudet efter matchen. Det var inte så här han hade tänkt sig sin hemmapremiär i allsvenskan.

"Blåvitt" tog visserligen ledningen, i 60:e minuten. Tobias Hysén hade precis blivit inbytt när han frispelade Mix Diskerud inne i Hammarbys straffområde. Men glädjen varade inte länge.

Bara tre minuter nickade mittbacken Björn Paulsen in kvitteringen på hörna och till slut fick Hammarby – och Jiloan Hamad – även det sista ordet i matchen.

- Det är alltid lätt efter slutsignal att dras med av resultatet. Men prestationen är helt okej, säger Asbaghi.

- Vi är inte nöjda med en poäng hemma. Nu efteråt skulle man ju ta det, men där och då ville vi gå för det och försöka ta tre poäng.