Hedman och Stamkos tog Tampa Bay till seger

Tillsammans med Steven Stamkos såg Victor Hedman till att Tampa Bay slog Philadelphia i en intensiv match i NHL-ishockeyn. Matchen slutade 7–6 efter straffar.

|

- Det var kul för fansen, det ska jag säga dig. Jag träffade just ett gäng barn som såg en match för första gången, och jag är rätt säker på att de kommer tillbaka., säger Tampa Bays tränare Jon Cooper, till NHL:s sajt.

Samkos noterades för fem poäng, för två mål och tre assist, vilket är den högsta poängen i en match under kanadensarens NHL-karriär. Hedman plockade fyra poäng, varav två mål, och det tangerar hans tidigare poängbästa under en match.

Stamkos avgjorde

Tampa Bay låg under med 3–5 i början av sista perioden. Då gjorde JT Miller, Stamkos och Hedman tre mål på knappa sex minuter. Efter en kvittering av Philadelphia gick matchen till en mållös förlängning och straffar där Stamkos avgjorde för Tampa Bay.

Det var femte gången på raken för Tampa Bay att spela en match som avgörs efter ordinarie speltid. Fyra av matcherna har laget vunnit.

Hedman var efteråt besviken över att laget inte lyckades vinna under ordinarie speltid, trots mängden mål. Han hyllar målvakten Andrej Vasilevskij, som gjorde 37 räddningar.

- Vi fick två poäng tack vare honom. Han gjorde några fantastiska räddningar, säger svensken, twittrar laget.

Seger för Arizona

Även matchen mellan New York Islanders och Pittsburgh gick till förlängning. Där avgjorde Pittsburghs stjärna Sidney Crosby efter knappt fyra minuter. Matchen slutade 3–2. Patric Hörnqvist stod för ett av Pittsburghs mål under ordinarie matchtid, hans 18:e för säsongen.

Arizona har på senare tid börjat vinna igen efter att ha startat säsongen med att rada upp förluster. Laget slog Detroit med 2–1, och har därmed vunnit sju av de senaste tio matcherna. Oliver Ekman-Larsson gjorde ett av målen.

Toronto spelade en annorlunda match mot Washington när lagen möttes på en utomhusarena. Washington segrade klart med 5–2. Nicklas Bäckström gjorde ett av vinnarlagets mål.